2 612
2 612

Charlotte Russe

Raaka-aineet

4 kanamunaa
dl sokeria
1 dl ohrakasta
1 reilu tl leivinjauhetta
½ dl vehnäjauhetta
mansikkahilloa
täyte:
300 g tuoreita mansikoita
4 rkl mansikkahilloa
1 prk mansikkarahkaa
1 rs maustettua tuorejuustoa (vadelma tai vast)
3 dl kuohukermaa
5-6 kpl liivatelehteä
3 rkl vaaleeta mehua (esim. sitruuna)

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja hipaise öljyä vähän sudilla torttupohjan päälle. 

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kuivataineet varovasti vaahtoon. Kaada taikina pellille ja pistä uuniin. Anna paistua n 7-8 min uunista riippuen.. Ripottele vähän hienoasokeria torttupohjalle ja sen päälle pistä puhdas leivinpaperi. Kumoa sitten tasaselle pinnalle ja laita puhdas pyyheliina torttupohjan päälle. Kääri löysälle rullalle ja anna jäähtyä vähän. Aukaise sitten rulla ja levitä mansikkahilloa levyn päälle ja nyt käärit  rullalle leivinpaperia apuna käyttaen. 

Liota liivatteet kylmässä vedessä n 5 - 10 min. 

Soseuta mansikat, saa jäädä kokkareita. Notkista tuorejuusto ja lisää rahka sekaan samoin mansikkasose ja hillo,. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi (ei liian kovaksi).

 Lämmitä mehu kuumaksi ja liota liivatteet siihen hyvin sekoittaen. Anna hetki jäähtyä ja lisää sitten ohkaisena nauhana mansikkarahkavaahtoon voimakkaasti sekoittaen että ei jää kokkareita tämän jälkeen lisää kermavaahto joukkoon varovasti sekoittaen tasaisesti. Anna levätä sen ajan kun leikkaat tortusta noin 1 - 1½ cm palasia ja vuoraat sopivan kulhon jonka olet vuorannut kelmulla. Kaada sen jälkeen täyte kulhoon ja tasoita pinta. Peitä kelmulla pinta ja laita kylmään hyytymään. mielummin vuorokaudeksi.

Kumoa sitten tarjoiluastialle ja ota kelmu pois, koristele mieleiseksesi.

Minulla oli mansikoita ja kermavaahtoa sekä kinuskikastiketta pölysokeria vähän hunnutettuna.

 

1 dl KERMAA JA 1 DL FARIINISOKERIA. Keitetään niin kauan kun alkaa saostumaan (tee testi kylmään veteen ja jos tulee pisara mikä hyytyy, on valmista. Lisää halutessasi ripaus suolaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

naija
Tämä on kanssa tosi monille tuttu jälkiruoka tai kahvin kanssa tarjottava herkku. Täytteeseen voi laittaa ihan oman makumaailman mukaan. Minun lapsuudessa laitettiin banaania ja marjoja vaihdellen, kermavaahtoon. Nykyisin on tullut makurahkoja ja kermoja & juustoja. :o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään