Aamiaismuffinsit 22.2.2022

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.1,25 dl vehnäjauhoja
3 kpl munia vispattuna
0,5 tl leivinjauhe
n.0,5-1 rkl sula voi/margariini/valmiste
n.0,5 dl maitoa tai vähemmän
suolaa maun mukaan
1-3 kpl Luigi-raakamakkaraa siivutettuna ja paistettuna
n.1 dl cheddar-raastetta
n.0,5 dl punasipulia kuutioituna/kevätsipulia/purjoa tms
persiljaa/mausteita maun mukaan
muffinsivuokia

Jaa resepti

Ohje

Vispaa munat, lisää jauhot joihin sekoitettuna leivinjauhe ja suola, sula rasva ja maito. Sekoita ja jätä odottamaan. Maitoa vain lurautin, puoli desiä on arvio, laita mieluummin vähemmän tai lisää jauhoja jos tuntuu liaan juoksevalta taikina. 

Paista makkarat joko siivutettuna tai irrota suoli ja palastele massa lastalla murumaiseksi. Raasta cheddar/haluamasi juusto, kuutioi ja hienonna sipuli ja persilja. Kun makkara jäähtynyt, lisää taikinaan kaikki ja sekoita. Huom! Itse laitoin kolme makkaraa taikinaan ja se oli hyvin runsas määrä, vähempikin riittäisi Maun mukaan siis tämäkin. 

Jaa muffinsivuokiin, huomioi taikinan painavuus eli nuo paperivuoat ainakin itselläni alkoivat lässähtää ja nopeasti lisäsin tukivuokia joka auttoi eli noin 2-3 vuokaa tai sitten vain jakaa pienemmät määrät massaa vuokiin. Paras olisi kunnolliset vuoat jotka vielä itse voitelisin ennen täyttöä.

Paista +175 kunnes muffinsit ovat kauniin värisiä ja kypsiä, riippuen minkä kokoisia muffinsit ovat, 20-35 min. Anna jäähtyä hyvin ja irroittele sitten papereista- nämä voit myös pakastaa. En laskenut montako muffinsia tuli mutta noin 10-12, käytössä olivat nuo perinteisimmät paperivuoat eli täytettä meni ehkä pari reilua ruokalusikallista per vuoka. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 11 8 Breakfast Burrito -AamiaisBurrito

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Vaikka brunssille tarjottavaa, helpot ja nopeat tehdä. Itse laitan pakkaseen jotta saan aamiaiselle näitä tarjota!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään