Saksalainen kirkas perunasalaatti

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Vettä
Karkeaa merisuolaa
Yleisperunaa
Muuta:
Pekonia siivuina
Kastike:
Sipulia
Kana-/liha- tai kasvislientä
Sinappia
Auringonkukkaöljyä
Valkoviinietikkaa
Suolaa tarvittaessa
Ripaus sokeria
Lehtipersiljaa

Jaa resepti

Ohje

Ihan ensimmäisenä laita vesi perunoille kiehumaan, mutta älä lisää suolaa vielä, koska se hidas veden kiehumispisteen saavuttamista. Laita myös pannu pekonille kuumenemaan. 

Kuori perunat ja leikkaa keskikokoisiksi kuutioiksi (1,5cm x 1,5cm). Pekoni siivut pannulle paistumaan, kunnes ovat ruskeita ja rapsakoita. Keskikuuma pannu riittää, että pekonin rasvaa sulaa pannulle. Kun perunoiden vesi kiehuu, lisää suolaa ja perunakuutiot ja keitä 9/10 kypsiksi. Nyt kerkiät leikkaamaan sipulia pieniksi kuutioiksi. Ota valitsemasi liemi, sinappi, etikka ja suola, sekä sokeri esille. 

Kun pekonit ovat valmiita, nostele ne keittiöpaperille ja laita myös päälle keittiöpaperia. Painele niin, että rasva imeytyy keittiöpaperiin. Älä pese pannua tai kaada rasvaa pois, koska tarvitset sen kastikkeen tekoon. Jos rasvaa on mielestäsi liikaa, voit tietysti vähentää. Pannun pohjalta otamme kaikki maus kastikkeeseen. 

Perunat kypsyvät melko nopeasti, joten pidä niitä silmälle, etteivät ylikypsy. Kaada valmiit perunat siivilään, että turha vetäisyistä höyrystyy pois perunoista.

Paista sipuli, kunnes on saanut kauniin värin. Ota lientä ja kaada pannulle ja lisää hiukan sinappia. sekoita hyvin ja lisää etikkaa, sekä öljyä - kiehauta ja maista. Lisää suolaa oman maun ja terveyden mukaan, sekä säädä hapokkuus mielesi mukaan lisäten ripaus sokeria - maista. Ota pois liedeltä. Hienonna lehtipersiljaa ja lisää kastikkeeseen - sekoita.

Leikkaa pekonit "lehtisiksi", kuten kuvassa. Sekoita pekoni lyhyesti perunoihin. Nyt lisää kastiketta intervalleissa. Lämpimät perunat imevät kastiketta itseensä ja siksi on tärkeää sekoittaa kastike lämpimiin perunoihin. Myös perunoiden ei tarvitse uida kastikkeessa, mutta ei saa olla liian kuiviakaan. Asiaa saattaa edistää, jos lisää salaattiin suoraan vielä hiukan öljyä. 

Mainio lisuke ja salaatti lounaalle kanan kanssa, grillatulle kaveriksi, iltapalalle leikkeiden seuraksi, mainio piknikille koska ei sisällä majoneesia, eikä raakaa sipulia.

Hyvää Ruokahalua!

FutoMaki/FM

Skopje, 15.05.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 39 3 Keittiömestarin perunasalaatti
  • 6 2 Kesärannan perunasalaatti
  • 15 6 Saksalainen perunasalaatti
  • 2 2 Lämmin perunasalaatti
  • 6 3 Lohikeitto kirkas liemi
  • 0 0 Lämmin perunasalaatti

Kommentit

FutoMaki
Hiukan erilainen, mutta maukas perunasalaatti monipuolisiin kekkereihin niin arkeen, kuin juhlaan...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään