13 988
13 988

Sous vide spare ribs

yli 24 h

Raaka-aineet

2,5 kg Porsaan ribsejä
1 tl Sinappijauhetta
1 tl Mustapippuria
1 tl Valkopippuria
1 tl Korianteria
1 tl Timjamia
1,5 rkl Juustokuminaa
2 rkl Savupaprikajauhetta
1 rkl Valkosipulijauhetta
2 rkl Nestemäistä savua
2 rkl Suolaa
3 rkl Tummaa siirappia

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kaikki mausteet keskenään ja lopuksi hieman tummaa siirappia siten, että mausteesta tulee hieman kosteaa, mutta ei kuitenkaan siirappimaista tahmaa. Taputtele mausteet ribsien pintaan ja vakumoi. Vedä ennen maustamista veitsellä muutama viilto luihin nähden poikkisyyhyn. Kalvoja ei tarvitse poistaa.

Voit leikata ribsit pienemmiksi palasiksi, riippuen vakuumipussien koosta sekä astiasta jossa lihat kypsennetään.

Vakumoi lihat ja laita vesihauteeseen 68C lämpöön vähintään 24 tunniksi. Itse pidin ensimmäisen kerran 24h ja lihasta pystyi erottamaan sidekudoksia. Toisen kerran en ehtinytkään grillata, joten lihat kypsyi vielä toisenkin yön ja yhteeensä 40h. Kaada liemet pois ja nosta lihat ritilän päälle valumaan ja kuivahtamaan. Sivele pintaan bbq-kastiketta. Itse pidin Santa Maria Kentucky Whiskey kastikkeesta ja hyvä on myös Sweet Baby Ray's Hickory & Brown sugar. Jälkimmäinen ehkä kuitenkin liian makea.

Grillaa melko kuumalla tulella niin kauan että pinnat näyttää hyvälle. Lihahan on jo kypsää joten grillausaika voi olla lyhyt. Tarjoa välittömästi. Meillä osa lihoista jäi "lämpimään" grillille ja puolen tunnin päästä oli jo vähän liian kuivaa.Liha on 40h jälkeen sitten todella mureaa ja ribsit saattaa hajota niitä grillissä kääntäessä. Isolapaiset pihdit ja lasta auttaa kääntöhommissa.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Lihaisa Borssi keitto
  • 0 0 Marinadi kaslerille 28.4.2019
  • 0 2 Parsaa sous vide
  • 2 2 Colaribsit Sous Vide
  • 4 13 Vähähillarinen kanan rintafile sous vide 5.1.2021
  • 1 0 Kanakebab

Kommentit

Kozel
Keväällä tuli hommattua Sous vide sirkulaattori ja se on avannut aivan oman maailman ruoanlaitossa. Moni pitkään vahtimista vaativa ruoka onnistuu helpommin ja lihan kuivahtamisen vaara on olematon. Lisäksi kaikki maku pysyy vakuumipussissa eikä liukene esim. keitinveteen. Keitetyt ribsit maistuu lihakeitolle, vakuumikypsennetyt aivan erilaiselle.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään