Runebergin päivänä 5.2.2017

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

200 g Voita
1 dl Sokeria
1 dl Fariinisokeria
2 Kpl Munia
3 dl Vehnäjauhoja (sis. 0,5dl mantelirouhetta, hasselpähkinärouhetta ja pellavasiemenrouhetta)
1 dl Piparimuruja
2 tl Leivinjauhetta
1 dl Maitoa
1-2 tippaa Karvasmanteliöljyä

Jaa resepti

Ohje

Resepti on Marttojen sivulta. Muutin ohjetta siten, että muokkasin kuiva-aineita sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Pipareita ei enää ollut joululta, joten ostin Pirkan maustekeksejä (en muista enää nimeä, maku oli "piparinen").

 

1. Vaahdota voi ja sokerit.

2. Lisää munat.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita käsin nopeasti.

(Tarkennuksena vielä, että käytin siis 2,5dl vehnäjauhoja ja yht. 0,5dl manteli- ja hasselpähkinärouhetta ja pellavasiemenrouhesekoitusta)

4. Lisää maito (sekoitin karvasmanteliöljyn maitoon).

Vuorasin 20cm kakkuvuoan leivinpaperilla ja kaavin taikinan vuokaan. Uuni oli vajaa 200 astetta ja aikaa meni 50min. 

Kunhan kakku oli jäähtynyt, oli kostutuksen vuoro. Laitoin n. desin vettä, 1rkl rommia ja n. tl tummaa sokeria pikku kattilaan ja kiehautin ne. Pullasudilla kastelin kakun pohjasta ja pinnalta, koska vieraat oli pian tulossa.

Levitin reilun desin vadelmahilloa kakun päälle ja tomusokeri-vesirähmän hillon ympärille. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Koskelankokki
En ollut vuosiin tehnyt Runebergin torttuja/kakkua ja kaivelin ohjeita netistä ihan ajan kanssa. Mikään ohje ei ollut täydellinen ja halusin kuitenkin, että "se oikea" maku kakusta löytyy. Karvasmanteliöljystä varoiteltiin monessa ohjeessa, joten en uskaltanut sitä 2 tippaa enempää laittaa, olisi kyllä pitänyt, sillä valmiissa kakussa sitä makua ei juuri huomannut. Rakenne oli täydellinen, ihanan pehmeä ja ilmava, jossa itse hakatut mantelit ja kaupan hasselpähkinärouhe sopivasti antoivat suutuntumaa. En käyttänyt koko desiä kostuketta, koska aikaa kostumiseen ei ollut. Jos olisi ollut muutama tunti enemmän, koko desi olisi ollut varmasti tosi hyvä. Rommiakin olisi voinut enemmän laittaa, mutta koska lapsia oli kakkupöydässä, en viitsinyt... Ja vielä lisähuomautus, jos minulla olisi ollut hapankorppuja, olisin murskannut sitäkin joukkoon.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään