3 367
3 367

Ribs takassa

2 annosta 12 - 24 h

Raaka-aineet

1 kg Maustamattomia possun ribsejä
0,5 dl Sweet Baby Ray's Hickory&Brown sugar BBQ-kastike
3 tl Nestemäistä savuaromia
0,5 dl Stubbs Original BBQ kastiketta
2-3 tl Suolaa

Jaa resepti

Ohje

Suolaa ribsit molemmilta puolilta. Sekoita kastikeainekset yhteen ja sivele pensselillä marinadia lihan joka kohtaan. Myös luihin.

Lämmitä takka/leivinuuni 250 asteiseksi. Itsellä perus takka, jossa poltin pari panosta puita.

Kun tuli on sammunut ja jäljellä vain parit hiilet, laita ribsit laakeaan uunivuokaan siten että eivät ole päällekkäin. Laita vuoka ritilälle takkaan.

Tarkkaile ribsien pintaa pari tuntia. Marinadi voi vetää mustaksi ja itse luulin jo lihojen palaneen. 2-3 tunnin jälkeen lisää vuokaan tilkka olutta tai vettä. Lihoja ei ole tarkoitus keittää vaan neste tuo kosteutta kun vuoka peitetään kannella.

Jos avoimeen vuokaan ei ole omaa kantta, käytä silikonista. Kannen olisi hyvä olla tiivis, jotta lihat ei pääse kuivumaan.

Anna tekeytyä 12 tuntia.

Seuraavana päivänä nauti herkullisista ribseistä. Pintaan voi sivellä vielä Stubbsin kastiketta tai jotain muuta oman maun mukaan.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 0 Parempi lasagne
  • 1 0 Baby Ribs
  • 0 0 Spagettilihapullapaistos takassa
  • 2 3 Tandoorikana takassa
  • 2 0 Sticky Ribs eli tahmaiset ribsit
  • 0 0 Hirvikeitto takassa

Kommentit

Kozel
Kesällä voisi kokeilla pyöräyttää ribsit vielä nopeasti grillin kautta. Tällä tavoin valmistaessa liha ei maistu keitetylle ja on ihan älyttömän mureaa. Luut irtoavat nostamalla. Olen ostanut ribsejä ravintolassa. Suomessa ja ulkomailla. Keittänyt. Hauduttanut uunissa. Grillannut ja tehnyt ties mitä. Ikinä en ole saanut aikaiseksi näin hyviä kuin nyt tuli. Parasta oli valmistuksen helppous; sen kun laittoi takkaan ja unohti sinne.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään