6 071
6 071

Curdies eli raejuustopihvit (G)

8 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g jauhettua kanaa
250 g raejuustoa
puolikas ruukkusalaatti
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
öljyä ja vettä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Curdies eli raejuustopihvit on meidän suvun kehittelemä, mehukkuudestaan tunnettu resepti. Jauhetun kanan tilalla voi käyttää myös esimerkiksi naudan- tai porsaanlihaa, mutta aidot ja alkuperäiset curdiet valmistetaan kanasta. Ruukkusalaatin käyttö saattaa myös herättää ihmetystä, mutta se kuuluu ehdottomasti aitoon curdy -pihviin. Ruukkusalaatin voi korvata samalla määrällä jäävuorisalaattia.

 

1. Kaada jauhettu kana kulhoon ja vaivaa jauhelihan rakenne rikki. Lisää joukkoon raejuusto ja sekoita voimakkaasti joukkoon. Silppua salaatinlehdet höystöksi ja lisää ne liha-juustoseokseen. Sekoita joukkoon viimeiseksi suola ja mustapippuri.

 2. Muotoile liha-juustomassasta hieman nyrkkiä pienempiä ja melko paksuja pihvejä. Paksuus estää pihvien kuivumisen paistoaikana ja näin ne myös säilyvät mehukkaina. Painele pihvit melko tiiviiksi jotta ne eivät hajoaisi paiston aikana.

 3. Kuumenna paistinpannu ja kaada pannulle tilkka öljyä ja noin ruokalusikallinen vettä. Paista jokaista pihviä kummaltakin puolelta noin 4 minuuttia. Paiston edetessä ja pannun kuivuessa älä enää lisää paljoakaan öljyä pannulle, vaan käytä öljyn asemesta vettä. Vesihöyry auttaa pihvien kypsentämisessä ja saat pihveistä uskomattoman mehukkaita!

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 6 Hapankermaleipä (G)
  • 14 11 Skotlantilainen aamuleipä (G)
  • 13 9 Tuorejuustosarvet oikeasta voitakinasta (G)
  • 8 9 Hunajaisen pehmeät puurosämpylät (G)
  • 9 7 Riistakäristys ja kermainen muusi Ylämailta (G)
  • 18 8 Sitruunaiset kierreleivokset (G)

Kommentit

Maisie
Curdiet ovat yksi suosikeistani, sillä ne ovat erittäin helppoja ja nopeita tehdä. Niitä on myös helppo maustaa erilaisilla mausteilla oman maun mukaiseksi! Kokeiltu on mm. valkosipulia, paprikaa ja sitruunaa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään