3 949
3 949

Charlbury Sweet eli klementiinikanaa (G, L)

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

600 g kananrintaa
4 kpl isoja perunoita
4 kpl isoja porkkanoita
1 pieni bataatti
200 g herkkusieniä
150 g herneitä
3 kpl makeita klementiinejä
5 rkl ketsuppia
5 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ rkl valkosipulijauhetta
(oliivi)öljyä paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

1. Leikkaa kananrinta noin peukalon kokoisiksi siivuiksi ja ruskista nopeasti pannulla tilkassa öljyä. Älä päästä vielä täysin kypsiksi. Siirrä hetkeksi sivuun.

 2. Pese ja kuori perunat ja bataatti ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Ruskista suikaleita nyt nopeasti pannulla kuumassa öljyssä niin, että ne jäävät vielä hieman raaoiksi. Siirrä hetkeksi sivuun.

 3. Viipaloi herkkusienet ja ruskista pari minuuttia öljyssä kasarissa. Lisää lopuksi joukkoon ruskistetut kanasiivut ja bataatti-peruna-sekoitus sekä herneet. Kaada joukkoon balsamiviinietikka ja ketsuppi, kääntele muutaman kerran. Lisää viimeisenä pieneksi kuutioidut klementiinit. Ole tarkkana, ettei joukkoon pääse klementiinien kuoren valkoista osaa eikä klementiinien siemeniä!

 4. Lisää suola, mustapippuri ja valkosipulijauhe ja anna muhia kasarissa neste hieman pulpahdellen noin varttitunnin ajan. Tarjoa lämpimänä, keitetyt ruusukaalit ovat mitä mainioin lisäke.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Sweet Curry Zucchini
  • 9 3 Aurabroiler (GL, L)
  • 5 3 Perinteikäs Bolognese (GL, L)
  • 5 10 Pumpkin pie (GL, L)
  • 0 0 My Sweet Hot Pot
  • 3 3 Peltileipä (GL, L)

Kommentit

Maisie
Oxfordin lähellä Englannissa on pieni kylä nimeltä Charlbury, josta reseptin nimi on peräisin. Charlbury Sweet on oikein raikas ja mukavan makea täyttävä pääruoka, joka menee ihan sellaisenaan tai esimerkiksi keitettyjen ruusukaalien kanssa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään