Törkeän hyvä makaronilaatikko

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

400 g jauhelihaa (mieluiten lehmää)
1 iso sipuli
(1 kpl porkkana raastettuna)
(1 kpl chili pilkottuna, maun mukaan). *(Itse käytän habaneroa, mutta voit käyttää myös tulisempia/miedompia chilejä maun mukaan. Pirkan "hollantilaisia mietoja chilejä" jos lisää yhden joukkoon niin ei ole liian tulista lapsille.)
(2 rkl tomaattipyrettä)
0.5-1 tlk currya, maun mukaan. Itse lisään reilun 0.5 tlk)
1 tlk paprikaa
1/5 tlk pippuria
1 tlk suolaa
4 dl lihalientä (jos ei löydy lihalientä, niin parhaan tuloksen olen saanut Maggin lihaliemikuutiolla sekoitettuna 4 dl vettä)
3 dl maitoa
1 kpl kananmuna
5 dl makaronia (itse käytän yleensä täysjyvää, mutta en ole kyllä huomannut makueroa jos käyttää "normaalia" makaronia).

Jaa resepti

Ohje

Ruskista jauheliha, kuullota sipuli, chili ja porkkana, lisää mausteet ja kaada uunivuokaan (mieluiten korkeareunainen pyöreä astia, koska näin saa maksimoitua reunat, jotka maistuvat ehdottomasti parhaalta). Keitä makaroni melkein kypsäksi (jos pakkaus sanoo keitä 8 minuuttia, itse keitän korkeintaan 7 minuuttia tai vähän alle) ja lisää vuokaan.Tee lihaliemi jauhelihan paistoon käytetyllä pannulla (kannattaa antaa sen jäähtyä hieman, ettei muna hyydy liian aikaisin).Riko ja sekoita muna, lisää maito.Lisää vuokaan ensin lihaliemi, sitten munamaito.Paista 200 asteessa uunin alatasolla tunti, tarkista 40-45 minuutin kohdalla, onko yläreuna valmiin näköinen. Jos on, niin peitä foliolla viimeiseksi 15-20 minuutiksi ettei sipuli/makaroni pala liikaa.Ota laatikko pois uunista ja anna levätä ainakin 10 minuuttia.Jos ei halua katsoa linjojaan tai haluaa hieman elvistellä, voi justoraastetta  ripotella pinnalle ennen uuniin laittoa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 3 Törkeän hyvä Mariannekakku
  • 0 2 Raikas punajuurikastike
  • 0 0 Pakistanilainen lammas linssien kera - Urad dal gohst
  • 4 2 Voileipäkakku (tonnikala)
  • 5 1 Törkeän hyvä NapalmiNuudeli
  • 2 1 Kesäiset Possu-Broiler Vartaat Karkin Marinadissa

Kommentit

harrison chevy
Tämä on sovellettu Myllyn Paras makrulaatikon ohjeesta. Itse olen tällä reseptillä parhaat makaronilaatikot mitä olen ikinä maistanut!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään