1 740
1 740

Lasagne

30 - 60 min

Raaka-aineet

400 g jauhelihaa
4 rkl paprikamaustetta
4 rkl jauhelihamaustetta
3 rkl pihvimaustetta
4 rkl persiljasilppua
mustapippurirouhetta oman maun mukaan
valkosipulirouhetta oman maun mukaan
3,3 dl ruokakermaa
500 g paseerattua tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio beef
3 rkl voita
vehnäjauhoja
vettä
250 g emmentaljuustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Silppua sipuli pieneksi kuutioiksi. Ruskista paistinpannulla jauheliha ja pilkotut sipulit pienessä määrää voita. Lisää lihaliemikuutio ja anna sulaa.( fond du chef)

Valmista ruskea kastike.

Laita toiselle paistinpannulle voita ja anna sen sulaa. Kun voi on sulanut lisää joukkoon vehnäjauhoja. ( voita laittaa oman mielen mukaan voita ja nehnäjauhoja, riippuen kuinka paljon haluat kastiketta tehdä, olisinkohan laittanut 3 rkl voita). Laita uuni päälle n. 175 astetta. Ruskista kastiketta ( voit tehdä joko tumman ruskeaa kastiketta tai hiukan vaaleampaa ). Kun kastike on sopivan ruskeaa kaada joukkoon ruokakerma ja paseeratusta tomaatti purkista noin puolet, riippuen kuinka löysää kastikkeesta haluaa. Lisää joukkoon ihan muutama kourallinen juustoraastetta ja sekoita. Lisää kastikkeen joukkoon paprikamauste, jauhelihamauste,persiljasilppu, mustapippurirouhe,valkosipulirouhe ja pihvimauste. Sekoita ja maista.

Lisää jauhelihan ja sipulin joukkoon paprikamauste, jauhelihamauste, pihvimauste, persilja silppu, mustapippurirouhe ja valkosipulirouhe. Sekoita.

Laita vuoan pohjalle ihan vähän kastiketta ja sitten lasagnelevyja ja jauhelihaa ja kastiketta. Toista kunnes kastike loppuu ( itse tein hiukan liian vähän kastiketta enkä saanut laitettua kuin kolme kerrosta ) Ripottele päälle juustoraastetta ja laita uuniin keskitasolle n. 175 astetta noin tunniksi. Kannattaa välillä tarkastaa ettei juusto pala kuten tälle kokille kävi.

Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä hiukan ja nauti raikkaan salaatin kera.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään