Mansikkainen kääretorttu

30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja
4 kpl kananmunia
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta, jos haluaa tumman pohjan
n.1/2-1 dl sokeroitua vedellä laimennetua sitruunamehua kostutukseen
täyte
n. 8 rkl vadelmahilloa
250 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
1 prk mansikkarahkaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
koristeet
n.4 dl kermaa pursotuksiin
mansikoita
4 palaa sulatettua suklaata

Jaa resepti

Ohje

Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissänuolijalla rauhallisesti käännellen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 220 astetta n. 6-8 min. Pohja on valmis kun coktail tikkuun ei jää taikinaa kun sen työntää pohjaan. Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille ja irrota toinen leivinpaperi pohjan päältä pois jotta se ei tartu kiinni. 

Valmista täyte soseuttamalla mansikat. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon mansikkasose, mansikkarahka ja vaniljakreemijauhe. Sivele pohjan päälle ensin ohut kerros vadelmahilloa, tämän jälkeen lisää täyte. Itsellä ainakin täytettä jäi jonkin verran käyttämättä mutta siitä jäikin iltapalaksi ihana marjarahka. 

Rullaa torttu leivinpaperin avulla rullalle ja käännä niin että pohjalle jää kääretortun "reuna", muuten torttu lähtee helposti auekamaan. Pienet halkeamat pohjassa eivät haittaa koska ne saa pustotuksilla piiloon. Vatkaa kerma ja pursota esim tähtityllalla (voit lisätä kermaan vatkausvaiheessa 2 rkl vaniljakreemijauhetta jos haluat kermasta kiinteämpää). Pilko päälle mansikoita ja tee sulatetusta suklaasta koristeet mansikoiden päälle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Mansikkainen Domino jäähdyke
  • 4 2 Mansikkainen unelmatorttu
  • 6 0 Vanilja kääretorttu
  • 20 2 Mansikka kääretorttu
  • 2 2 Suklaatäytteinen kääretorttu
  • 2 5 Värikäs kääretorttu

Kommentit

Kissanminttu91
Vein tämmöisen miehen työpaikalle ja kuulema hyvin kelpasi :) Hyvä lisä kahvipöytään ja tästä riittää kyllä useammallekkin syöjälle!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään