Kinuskikakku

30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
(ananasmehua kostutukseen)
vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa
kuorrute
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
2 tl margariinia tai voita
3 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Ota kaikki aineet huoneenlämpöön ja mittaa kuivat aineet yhteen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot varovasti joukkoon ja nostele taikina kevyesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 45-60 min. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston ettei kakku lässähdä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta alin ja keskimmäinen kerros ja lisää väleihin hillo ja kermavaahto. Kokoa kakku ja laita jokin kevyt esine painoksi kakun päälle (esim leikkuulauta) saadaksesi kakun pinnan tasaiseksi.

Kaada kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen väh, 10 min, kunnes seos on sakeaa. Kun seos on valmista se valuu kauhasta nauhamaisesti eikä tipoittain. Voit kokeilla myös tiputtaa vesipisaran seoksen päälle. Jos pisara uppoaa, seosta pitää vielä keittää, jos pisara pysyy pinnalla on seos valmista. Sekoita joukkoon voi tai margariini. Kaada seos kakun päälle ja anna jähmettyä ja jäähtyä. Vatkaa kerma ja pursota reunoille kauniisti.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Päärynä
Kaunis kakku juhlaan kuin juhlaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään