17 823
17 823

Suussa sulava lohikukko koskenlaskijalla

yli 24 h

Raaka-aineet

0.6 l vesi
2 kpl kananmuna
1 tl hiivaa
1 dl rypsi öljyä
2 tl suolaa
ruisjauhoja
vehnäjaohoja
1-1,5 kg ruodoton/nahaton lohifile
2 pkt koskenlaskiaa

Jaa resepti

Ohje

Laita kulhoon lämmin vesi ja sekoita joukkoon pieni nokare hiivaa lisää öljy,kananmunat ja suola, jonka jälkeen sekoita sähkövatkaimella.lisää ruis jauhoja ja vähän vehnä jauhoja sen verran että taikina on käsin muovattavissa eikä tartu käsiin.Laita pellille voipaperi ja siihen 2/3 taikinasta jonka muovaat lohelle sopivan kokoiseksi levyksi.Ota lohesta nahka pois,minkä jälkeen suolaat toisen puolen ja sit laitat sen suolatun puolen taikinaa vasten ja näkyville jääneen puolen suolaat kanssa makusi mukaan.leikkaa koskenlaskiasta siivuja ja laita ne lohen päälle.Taita taikinan reunat ylös ja tee jäljelle jääneestä taikinasta kansi.kastele taikina vedellä ja sen jälkeen nuolialla on helppo laittaa taikinan reunat kiinni kastamalla välillä nuoliaa vedessä.

Laita lohikukko uuniin 225 n. 0.5 h kunnes kuori on hieman kovettunut ja saanut väriä,minkä jälkeen laita läskinsuikaleita kukon päälle,peitä kukko foliolla ja tiputa uunin lämpö 125 n. 2h.ota läskit pois ja jos kuori niiltä kohdin liian pehmeä anna olla uunissa vielä vähän aikaa ni kuori kovettuu!

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 1 Suussa sulava sienipiirakka
  • 2 0 Suussa sulava makaroonilaatikko
  • 0 0 Suussa sulava Lasagne
  • 0 1 Suussa sulava kuningatarpiirakka
  • 5 4 Suussa sulava suklaamoussekakku
  • 3 0 Suussa sulava hirvipata

Kommentit

jani81
Tämä oli ensimmäinen reseptini minkä tänne laitan ja noi mitat ovat noin määriä ku en itse koskaan mittaile vaan teen mutu tuntumalla :) toivottavasti saitte edes jtn selvää miten herkullinen lohikukko tehdään :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään