2 563
2 563

Kasvispiiras

5 annosta

Raaka-aineet

pohja
100 g maitorahkaa
100 g margariinia
1 tl suolaa
½-1 dl kaurahiutaleita
½-1 dl ruisjauhoja
2-3 dl vehnäjauhoja
täyte
150 g kukkakaalia
150 g parsakaalia
1 kpl paprika
2 kpl porkkanoita
½ kpl purjoa
2 pientä punasipulia
50-100 g feta-/salaattijuustoa
2 kpl munia
200 g tuorejuustoa (kevätsipuli&mustapippuri)
3 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
1 tl pippuria
1-2 tl basilikaa (kuivattua)
2 tl oreganoa (pinnalle)

Jaa resepti

Ohje

POHJA:
Laita kuppiin maitorahka, huoneenlämpöinen voi/margariini, suola ja sekoita. Nypi kuivat aineet rahkavoi seokseen. Vaivaa taikinaa ja lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Taikina on sopivan jauhoista kun se alkaa irtoamaan kupin reunoilta ja sormista. Nosta valmis taikina jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmista.

TÄYTE:
Keitä parsakaalia ja kukkakaalia kattilassa runsaassa vedessä, kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Älä kuitenkaan keitä niistä muussia, eli noin 10-20min riittänee. Haarukalla voi vähän kokeilla ovatko pehmentyneet. Kaada vesi pois (tai tee siitä huomenna jokin keitto!)

Kun parsa- ja kukkakaalit ovat pehmenemässä, kuori porkkanat ja suikaloi loput kasvikset wokki vihanneksien tapaan pikkurillin pituisiksi suikaleiksi. Punasipulin suikalointi on vähän haastavampaa, joten se kannattaa vain leikata siivuiksi ja halkaista kahtia.

Laita pannulle kunnon loraus öljyä kuumenemaan ja kuullota siinä ensin porkkana ja paprika minuutin pari, jonka jälkeen lisää vielä punasipuli sekä purjo ja kuullota vielä pari minuuttia kunnolla sekoittaen. Kun kasvikset alkavat hieman pehmetä, siirrä pannu pois kuumalta levyltä. Varo polttamasta kasviksia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Painele pohjataikina voideltuun vuokaan (itse käytin lasagne vuokaa, joka reunoilta korkeampi). Lisää kuullotetut kasvikset ja pilko niiden päälle keitetty parsa- ja kukkakaali. Lisää fetajuusto kuutiot.

Sekoita muna, tuorejuusto, 2/3 osaa juustoraasteesta, suola, pippuri ja basilika. Kaada seos kasvisten päälle. Ripottele loppu juustoraaste sekä oregano piirakan pinnalle.

Paista uunissa noin 40min. Mikäli pinta alkaa tummumaan, mutta pohja ei näytä vielä valmiille laita piiraan päälle folio ja laske lämpötilaa 150 asteeseen. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään