1 845
1 845

Kylmässä hyydytetty banaanijuustokakku

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

6 kpl liivatelehteä
200 g kuorittuja banaaneja survottuna
0,7 dl appelsiinimehua
300 g maustamatonta tuorejuustoa
110 (1,3) g (dl) sokeria
3 kpl munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa
pohja
200 g digestivekeksejä
150 g voita sulatettuna
halkaisijaltaan 23 cm:n kokoinen irtopohjavuoka voideltuna ja jauhotettuna

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Anna koneen käydä ja kaada hitaasti joukkoon voisula. Painele taikina ruokalusikalla tai kämmenellä tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin kun valmistat täytteen.

Täyte:

2. Liuota llivatelehtiä haaleassa vedessä valmistajan ohjeen mukaisesti.

3. Pane survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna survoksen jäähtyä hieman.

4. Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset moitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta tai vispilää) ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua.

5. Vatkaa toisessa kulhossa kerma paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuhaarukalla juustoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan.

6. Ota liuotetut liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimään banaani- mehuseokseen. Varmista että seos on pelkästään lämmintä, ei kuumaa sillä jos se on liian kuumaa se voi tuhota liivatteen. Sekoita kunnes liivate on liuennut ja jakautunut tasaisesti seokseen. Sekoita hiukan kerma-juustoseosta banaanin joukkoon ja sitten hiukan lisää. Se tasaa niiden välisiä lämpötila eroja ja estää liivatetta paakkuuntumasta. Yhdistä lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.

7. Lusikoi täyte kylmän pohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan. Peitä torttu kannella ja pistä jääkaappiin pariksi tunniksi ja mielellään yön yli. Koristele kakku ennen tarjoilua banaaninviipaleilla ja suklaarouheella. ( Saat ohjeesta jouluisen jos käytät esim. omenaa ja kanelia.)

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Helin piparinen appelsiini-rahkakakku
  • 4 5 Valkosuklaalimejuustokakku
  • 8 0 Gluteeniton hyydytetty voileipäkakku
  • 10 2 Munaton mansikkatäytekakku
  • 5 12 Banaanikakku
  • 4 0 Mango-juustokakku

Kommentit

arza
Moi! Olen 12 vuotias poika. Osasin tehdä tämän hyvin joten ei kauhean vaikea. Ohje on toosssiii paras! Tämä on erittäin suosittu Lontoossa. Kakusta tulee näyttävä ja hyvän makuinen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään