Mangojuustokakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
200 g digestivekeksejä
n. 80 g voita
täyte
5 liivatelehteä
200 g mango tuorejuustoa (viola)
200 g sitruunarahkaa (valio maustetturahka)
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1-2 tl kardemummaa
2 rkl sitruunamehua
2 1/2 dl kuohukermaa
2-3 rkl kiehuvaa vettä
kiille
3 liivatelehteä
3 purk/dl mangososetta (piltti)
2-3 rkl kiehuvaa vettä

Jaa resepti

Ohje

Pohja: Murskaa keksit (vaikka laittamalla pussiin ja hakkaamalla lihanuijalla jos ei ole mitään konetta) ja sekoita voi keksimurskan joukkoon. Voit lisätä voita lisää sekaan jos murska tuntuu liian "kuivalta". Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksivoiseos tasaisesti pohjalle.

 

Täyte: Laita täytteen liivatelehdet (5kpl) kylmään veteen likoamaan väh. 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokerit, kardemumma ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Purista liivatteista enin vesi pois ja sulata liivatteet parissa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä. Lisää liivate ripeästi ohuena nauhana tuorejuusto-rahka seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti nostellen niin, että seos on tasaista. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa ainakin tunnin verran.

 

Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen väh. 5 min.  Kaada mangosose pilttipurkeista yhteen astiaan. Sulata liivatteet taas kiehuvassa vesitilkassa. Lisää liivate ohuena norona, koko ajan sekoittaen mangososeen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada kakun päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 

Pyöräytä veitsellä kakun ympäri ennen kuin irroitat vuoan reunat. Näin varmistat ettei kakun reunat repeä ruman rosoiseksi. Voit koristella kakkua halutessasi vaikka kermavaahdolla. NAUTI :)

 

HUOM reseptistä saa täysin laktoosittoman jos käyttää laktoositonta kuohukermaa sekä voita! Violan tuorejuusto on laktoositonta sekä valion sitruunarahka.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään