Täytekakku (8 munaa)

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
kostutus
1 säilykepäärynöiden mehu tai sokerivettä
täyte
200 g maitorahkaa
1 tölkki säilykepäärynöitä (400g)
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 kpl banaania (halutessa)
kuorrutus
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2-1 l mansikoita

Jaa resepti

Ohje

Pohja

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot +leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada kuohkea massa voideltuun tai leivinpeperilla vuorattuun lasagnevuokaan. Varmista, että vuokasi on riittävän iso kahdeksan munan kakulle sillä, taikinamassa nousee paistaessa kolminkertaiseksi. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarkistaa kakun kypsyyden paistoajan loppupuolella heiluttamalla vuokaa varovasti. Jos keskiosa kakusta hyllyy/heiluu, kakku ei ole kypsä. Mikäli kakun pinta alkaa tummua liikaa voi paiston loppuvaiheessa laittaa toisen leivinpaperin kakun päälle, jottei pinta pala.

Täyttö

Kumoa jäähtynyt kakku. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Ota säilykepäärynöistä liemi talteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniliinisokerilla. Soseuta päärynät tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita soseen joukkoon maitorahka ja sokeri. Lisää vaahdotettu kerma varovasti sekoittaen. Kostuta päärynäliemellä (sokerivedellä) alin kakkupohja ja levitä siihen paksu kerros päärynärahkaa. Halutessasi lisää rahkan päälle vielä ohut kerros siivutettua banaania. Laita toinen kakkupohja päälle, kostuta ja lisää täytteet. Laita päälle kolmas kakkupohja ja kostuta.

 

Kuorrutus

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jotta sen voi pursottaa näyttävästi kakun päälle. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Lastaa kermavaahto pursotinpussiin ja peitä kakkupohja kauttaaltaan kermalla. Koristele mansikoilla. Kuorrutusvaiheessa mielikuvitus on rajana. Nomnom ;P

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään