3 331
3 331

herkullinen possu

yli 24 h

Raaka-aineet

n.2,5 kg porsaan kassler
1 nippu tuore rosmariini
1 250g kuivatut sekahedelmät (tai luumu)
3 rkl dijon sinappi
2 rkl savunagaa tai muuta erittäin tujuu chilikastiketta
2 kpl kokonaista valkosipulia
1 dl soija
1 kourallinen mieleisiä mausteita
2 rkl merisuolaa

Jaa resepti

Ohje

- ota tuore, hyvä liha pöydälle odottelemaan pari tuntia ennenkuin aloitat hommat. itellä oli 2,5kg palanen tässä tarinassa mitä luette, joten mausteita ja makuja lihan koon mukaan ja tietty makunystyröiden :)

- paista lihaan kauniinvärinen pinta erittäin kuumalla pannulla missä paljon voita. Lihaa ei ole tarkoitus kypsentää pannulla joten siksi tosikuuma pannu. Pinnan jäkeen liha takaisin pöydälle. Älä heitä pannuun jääneitä rasvoja pois, käytetään myöhemmin.

-jäähdyttyään leikkaa liha pituussuunnassa avonaiseksi, jos paksu liha kuten minulla nyt oli, tee kaksi pituussuuntaista viiltoa, että muistuttaa 3 sivuista kirjaa.

-laita PIENEKSIhakatut tai puristetut valkosipulit (tähän laitoin ite 2 kokonaista), dijon sinappi, hienonnettu merisuola, soija ja savunaga kuppiin ja sekoita. Jos savunagaa ei ole, käytä jotain muuta hot hot tuotetta :) ainiin, katso poppamies.fi. Lisää joukkoon vielä mieleisiä mausteita, tähän laitoin 1dl paprikajauhetta, ja musta-, valko- sekä rosepippureita mortellin kautta vajaan kourallisen. Älä tee tästä tahnasta kovin vetelää, vaikeuttaa muuten hommia.

-pilko lopuksi tuore nippu rosmariinia hyvin pieneksi ja lisää joukkoon. Kannattaa käyttää reilusti vaikka määrä tuntuukin ehkä suurelta... Sekoita.

-sitten uuni 300 asteeseen.

-tällä välin kun uuni lämpenee avaa liha, hiero maustetahna lihan sisäpintoihin tasaisesti. Jos valkosipulit ei ole aivan pieneksi hakattu, varo erityisesti ettei kaikki valkosipulit valu lihan uran pohjalle. Sitten kuivatut sekaheldelmät tasaisesti mukaan lihan sisuksiin. Myös tuoreet omenaviipaleet sopii luumujen kera mainiosti. 

-sido liha tiiviiksi paketiksi paistonarulla (tähän kannattaa pyytää mukaan aviomies tai aviovaimo, tyttöystävä tai poikaystävä.. no joku. Käteväsormiselta käy yksin ihan hyvin mutta kaksin helpomapaa ettei lihan sisälle laitetut mausteet ole kaikki pitkin pöytää :)

-laita liha kannelliseen uunivuokaan (tai peitä vuoka foliolla) ja kaada pannusta ruskistuksesta jääneet rasvat lihan pinnalle.

-kun uuni tulee 300, laita vuoka uuniin ja aseta heti uunin lämpötila 130 - 150 astetta.

-sitten odotellaan punaviinin ja parin leffan verran että liha kypsyy. En käytä itse lämpömittareita, pidin tätä lihaa uunissa reilut kolme tuntia. Meidän perheessä kun muut tykkää vähän ylikypsästä lihasta :)

-kun liha valmis, ota uunista poies ja anna olla rauhassa vielä puolisen tuntia.

-ota narut pois paistista ja revi lihasta kunnon paloja lautaselle.

-kaveriksi esim. yksinkertaisesti keitettyjä pottuja ja salaattia. Unohtamatta kastiketta. Hyvää on :) Loput lihat mitä ei jaksa syödä heti, menee jääkaapissa seuraavat pari päivää komeesti, mistä on mukava närkkii ja laittaa leivänpäälle.

-kuvaa en valitettavasti voinut laittaa kun kamera on reissus, mutta laitan kun teen tästä savustetun version. Kiitos ja mukavia kokkaushetkiä. Muistakaa ettette tuijota reseptejä liian tarkkaan vaan maistelette mikä maistuu ja mikä ei.

-eikun syömään. :)

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Herkullinen kanapasta
  • 0 0 Superhelppo ja herkullinen fruitie
  • 17 3 Helppo ja herkullinen Thai Wok
  • 2 3 SIENIKEITTO ARKI RUOKAA Helppo&Nopea herkullinen
  • 2 0 Puotimamman makea herkullinen sinappi
  • 8 1 Nopea ja herkullinen linssikeitto

Kommentit

-japi-
Suhteellisen helppoa, ei voi moni asia mennä pieleen, kassler antaa anteeksi aina vaikka mitä kokeilee :) Mutta hyvää tuli X)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään