6 481
6 481

Kinkku-paprikamuffinit

10 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1-2 tl oreganoa tai pizzamaustetta
½ dl öljyä
1 dl (hyla) maitoa
1 kananmuna
100 g maitorahkaa
150 g kinkkua tai kinkkusuikaletta
60 g (punaista) paprikaa

Jaa resepti

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  2. Kuutioi paprika ja kinkku (jos ostit kinkun palana tai leikkeenä) melko pieneksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten kaikki muut aineet. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi (esim. puuhaarukalla) ja jaa muffinivuokiin.
  4. Paista 15-20min uunin keskitasolla, kunnes pinnassa on vähän väriä.
  5. Anna hieman jäähtyä ja nauti!

Itse käytin riihikinkkua, jossa on voimakas savun maku, ja hyvin maistuu näissä muffineissakin. Paprikaa olisin voinut täten laittaa enemmänkin, koska nyt se ei maistunut lähes ollenkaan. :p Käytin keskikokoisia muffinivuokia, jolloin sain 10 muffinia.

Vinkkejä!

Tätä pystyy soveltamaan hyvin pitkälti niiden raaka-aineiden mukaan, mitä kaapista vain löytyy. Grahamjauhotkin voi jättää pois ja käyttää pelkkiä vehnäjauhoja. Maitorahkan sijaan voi käyttää juustoraastetta, jolloin maidon määrää kannattaa kuitenkin lisätä 1½ desilitraan. Paprikaa ja oreganoa voi laittaa enemmänkin, jos tykkää!

Hyvää ja halpaa kinkunkantaa saa joskus kaupan palvelutiskiltä, jos ovat juuri sattuneet siivuttamaan kinkkua. Meillä ainakin kannat (ja joitain leikkeitä) jätetään ja niitä saa halvalla, alle 5€ kilohinnalla ostettua. Kannattaa käydä kyselemässä :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

henja
Piti saada kinkunkanta pakkasesta pois, joten sovelsin tällaisen helpon muffiniohjeen :D Oikein hyviä oli varsinkin savukinkun kanssa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään