11 721
11 721

Tonnikala-nuudelipata

3 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3 rkl oliiviöljyä
1 kpl paprika
1 kpl parsakaalia
1-2 tlk pirkka tonnikalaa chilikastikkeessa tai rainbow tonnikalaa mausteena chili
2-3 laattaa nuudeleita
1 tlk kookosmaitoa (1 iso tölkki tai 2 pienempää)

Jaa resepti

Ohje

Kuutioi paprika ja leikkaa parsakaalin kukinnot irti varresta. Suurimmat kukinnot kannattaa leikata pienimmiksi. Kuullota kasvikset pannulla pienessä määrässä öljyä niin että ne pehmenevät. Jos käytät pakasteparsakaalia niin huomioi että ne ehtivät sulaa kunnolla.

Keitä nuudelit kypsiksi. Lisää kasviksien joukkoon valutettu tonnikala. HUOM! Lisää chilin makua pilkkomalla tonnikalatölkeissä olevat chilipalot, makutottumuksista riippuen. Tonnikala itsessään on miedon tulinen. Lisää pannulle myös kypsät valutetut nuudelit. Lisää kookosmaito ja anna hautua n. 10 min, kunnes neste on vähän imeytynyt ruokaan. Tarjoile sellaisenaan, tai lisää annokseen esim. pieni määrä PIRKKA Sweet Chili-kastiketta.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 Täytetyt paprikat
  • 7 2 Chilitonnikalanuudeliwokki
  • 1 0 Paprikaparhaus eli jauheliha perunavuoka
  • 3 2 Broilerinuudelikeitto vol2, 26.2.2024
  • 1 0 Jämäpizza
  • 1 0 Täytetyt tomaatit

Kommentit

kazzu85
Ruoka saattaa vaikuttaa ns. löysältä nesteen määrän vuoksi, mutta se imeytyy nopeasti nuudeleihin ja kasviksiin, joten seuraavana päivänä ruoka voi olla ihan erilaista koostumukseltaan. Chilin määrää kannattaa kokeilla varovasti, ja tonnikalan tulisuutta suosittelen maistamaan ennen chilin lisäämistä. Kookoksen maku on hyvin mieto joten sen käyttöä ei kannata arkailla. : )

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään