FutoMakin Cannellonit

2 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

täyte:
250 g siskonmakkaraa
100 g philadelphian maustamatonta tuorejuustoa
monipippurisekoitusta myllystä
2 rkl silputtua basilikaa
tomaattikastike:
1 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/4 rawit - chili
1 tl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
2 terttutomaattia
3-4 dl lihalientä
maldon - suolahiutaleita
valkokastike:
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
maitoa
ripaus muskottipähkinää
valkopippuria myllystä
maldon - suolahiutaleita
cannelonit:
vettä
karkeaa merisuolaa
8 cannelloni - putkea

Jaa resepti

Ohje

Puserra makkaroiden täyte kulhoon. Lisää siihen huoneenlämpöistä tuorejuustoa. Mausta pippurilla ja lisää juuri silputtu basilika joukkoon. Sekoita hyvin, laita pursottimeen ja lopuksi pursotin jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä kuorimista varten ja siirrä hetkeksi kylmään veteen, että kuori lähtisi siististi irti. Kuutioi tomaatit karkeasti. Kuori sipuli ja kuutioi. Kuori valkosipuli ja hienonna. Kuulota sipulit oliiviöljyssä ja lisää chili. Sitten tomaattipyre ja sokeri, jotka saavat karamelisoitua hiukan kattilan pohjaan. Nyt on tomaattikuutioiden vuoro. Sekoita hyvin ja lisää mustapippuria myllystä. Kaada vain osa lihaliemestä tomaattien päälle ja anna kiehua. Kun kastike saostuu , lisää taas hiukan lientä. Mausta suolalla oman makusi ja terveytesi mukaan.Tomaattikastike tälle ruoalle saa olla melko paksua. Soseuta kastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kun tomaattikastike poreilee, niin aloita myös valkokastikkeen tekeminen sulattamalla voi katilassa ja lisäämällä siihen vehnäjauhot. Älä anna jauhojen ottaa väriä. Kaada maitoa pienissä erissä, hyvin sekoittaen kattilaan. Mausta muskotilla, pippurilla sekä suolalla maun ja terveyden mukaan. Kastike saa olla tavallista paksumpaa, koska sillä korvataan kaikenlainen juustoraaste tässä vaiheessa.

Laita valkokastiketta tehdessä myös cannelloneille suolattu vesi kiehumaan. Kiehauta canneloneja n. 3 minuuttia ja laita hetkeksi kylmään veteen.

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Käytä sellaista uunivuokaa, jossa canneloni ovat tiiviisti toisissaan. Kaada tomaattikastike vuoan pohjalle.

Aloita cannellonien täyttäminen pursottamalla täyte putkeen. Aseta cannellonit kastikkeen päälle. Lopuksi kaada valkokastike päälle, tasoita ja laita n. +200 C asteiseen esilämmitettyyn uuniin paistumaan.

Omassa uunissani meni n. 30 minuuttia uunin keskitasolla.

 

Nyt sitten vaan syömään... Halutessa voi raastaa hiukan pecorinoa päälle...

 

Hyvää Ruokahalua!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Taisin syödä hiukan liikaa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään