4 468
4 468

RuusuSorbetti

yli 24 h

Raaka-aineet

8-10 kurtturuusun kukkaa
litraa vettä
5 dl sokeria
4 rkl sitruunamehua
2 isoa munanvalkuaista
1/4 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Poimi ruusun terälehdet puhtaalta paikalta.  Huuhtele ne tarvittaessa, myös muut tuoksuvat ruusut käy.

Laita nypityt terälehdet kattilaan veteen.  Kuumenna vesi kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.  Nosta levyltä pois ja siivilöi liemi toiseen kattilaan.   Säästä terälehdet, jotka ovat muuttuneet valkoisiksi.  Lisää siivilöityyn veteen sokeri ja kuumenna liemi liuottaen sokeri veteen.  Keitä lientä voimakkaasti 3 minuuttia sekoittamatta.   Nosta kattila levyltä ja sekoita liemeen sitruunamehu.  Lisää myös jo keitetyt terälehdet  ja anna liemen jäähtyä.  Laita jäähtynyt liemi jääkaappiin kylmenemään.

Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi ja sekoita liemeen.  Kaada liemi astiaan joka sopii pakastimeen.  Sekoita jäätyvää seosta ½ - tunnin välein muutaman kerran.

TAI:

Kaada jäätelökoneeseen niin paljon kuin mahtuu.  Tee alustavat hommat mitä koneen valmistaja käskee tehdä.  Anna koneen hoitaa jäädytys ja sekoitus.  Laita loppu liemi pakastimeen ja toimi kuten edellä.

Kuvissa on pakastettua ja myös koneella tehtyä.  Koneella tehty oli rakenteeltaan hiukan parempi, mutta ei mielestäni juurikaan eroa, tosin käytin konetta ensimmäistä kertaa, että en ehkä osannut toimia ihan oikein.

 

ohje on mukaeltu ohjeesta Ruusunlehtisorbetti

 

Katso myös muut ruusuohjeet linkeistä

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään