46 226
46 226

Mansikka - Suklaakakku

15 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

6 munaa
yhtä paljon sokeria
yhtä paljon vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
Täyte:
100 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 prk MAITORAHKAA
½ dl sokeria
600 g mansikoita (2x a´300g)
kuorrutus:
200 g maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl jaffaa kostutukseen

Jaa resepti

Ohje

Ota 3 samanlaista lasia, riko munat yhteen lasiin ja kaada toiseen yhtä paljon sokeria kuin muniakin on, täytä kolmas lasi vehnäjauhoilla ja taas yhtä paljon kuin munia.Sekoita kaakao ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Varkaa munar ja sokeri hyväksi vaaleaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos. Paista uunin alatasolla 175 noin 50 min tai kun kakku alkaa irrota reunoiltaan tai kokeile tikulla, jollei taikinaa tartu on myäs kypsä.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää siihen rahka ja sulatettu suklaa, sejoita hyvin sekaisin. Leikkaa puolijäiset mansikat palasiksi kermaseokseen, sekoita.

Pese kakkuvuoka ja kokoa kakku siihen ylösalaisin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta kevyesti alin, tässä tapauksessa päällimmäinen kansilevy. Levitä levylle puolet täytteestä. Laita toinen levy päälle, kostuta ja loput täytteestä. Kostuta kansipalaa myös. Siirrä kakku jääkaappiin tai muuten kylmään maustumaan yöksi.

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Ota maitosuklaalevystä kolmasosa ja raasta siitä noin 1½ desiä suklaaraastetta. Höylää juustohöylällä hiukan lastuja. Paloittele kaikki loput suklaat kulhoon ja sulata mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sulanut suklaa. Levitä suklaa-kermaseos kakun päälle ja sivuille. Ripottele raastettu suklaa päälle ja viimeistele suklaalastuilla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään