2 702
2 702

Vanilja-Suklainen Vadelmakakku

15 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

4 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyteeksi ja Koristeiksi
3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl MAITORAHKAA
sokeria
Vissyä tai vadelmamehua
n. 1 l vadelmia
vadelmahilloa
150 g tummaa suklaata
(1 kiivi)

Jaa resepti

Ohje

Kakkupohjan valmistus

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina pellille ja paista noin 7 min tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Kumoa valmis kakkupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Täyteet

Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon maitorahka ja lisää sokeria maun mukaan. Rahkaseosta tulee kakun jokaiseen väliin, käytetään kermavaahdon tapaan.

Varaa vadelmahilloa tarpeeksi. Älä pese tuoreita vadelmia, ainakaan jos koristelet kakkua niillä. VETISTYVÄT huuhdellessa!

Pilko 100g suklaata pieneksi muruksiksi ja raasta loput 50g raastinraudalla muruseksi koristelua varten.

Kuori kiivi ja pilko se ohuiksi siivuiksi ja halkaise siivut. Tai tee kiiveistä haluamasi muotoisia. Käytetään koristeiksi.

Kokoaminen

Leikkaa kakkupohjasta kuivat reunat pois. Jaa kakkupohja kolmeen samankokoiseen osaan (suorakaiteiksi). Jos sinulla on pieni kakkualusta, pilko kakkulevyä pienemmäksi, niin voit käyttää jämä palat yhtenä kerroksena kakusssa. (Täten sinulle tulee neljä kerrosta kakkuun. Täytä neljäskerros samalla tavalla kuin 1. ja 2. kerroskin!)

Valitse kakkualusta, laita alle kakkuliina ja liinan päälle leivinpaperi. Lisää ensimmäinen kakkupohja. Kostuta huolellisesti vissyllä tai vadelmamehulla. Lisää ensin vadelmahillo, sitten rahkaseosta ja tuoreita vadelmia, sekä lopuksi ripottele päälle noin puolet suklaarouheesta. Hilloa ja rahkaa saa laittaa väliin runsaasti.

Ota toinen kakkupohjan osa (tai kokoa jämäpaloista kerros). Kostuta, lisää hilloa ja rahkaa, tuoreita vadelmia ja suklaarouhetta.Huomaa tässä vaiheessa, laita valdemia siten, että kun laitat kolmannen kerroksen päälle, kakun tulisi olla tasainen! Tasoita kakkua lisämäällä painuviin kohtiin vadelmia.

Lisää kolmas kerros ja kostuta. Levitä rahkaseosta kakun päälle ja sivuille. Voit haluessasi myös pursottaa kakun reunat koristepursottimella. Koristele kakku vadelmin, hienolla suklaarouheella ja kiivillä.

---

Kakku on gluteeniton ja itse tein siitä myös laktoosittoman. Hyvin varustetuista kaupoista saa jo laktoositonta vaniljakastiketta ja maitorahkaa on saanut jo pitkän aikaa. Myös maidottomia vaniljakastikkeita ja kermoja löytyy kaupoista!

Kesä aikaan torilta saa tuoreita vadelmia, mutta myös pakastemarjat kelpaavat! Kakku on mukavan raikas, kun ei ole perus kermakakku, jota kesäsin tulee syötyä melko paljon.. :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään