6 312
6 312

Mustikka-marianne juustokakku

Raaka-aineet

150 g Semperin gl. kaurakeksejä
50-75 g voita
mustikoita
vadelmia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 prk mansikkarahkaa
2 dl mansikkavispiä (valio)
1/3 pss Marianne-rouhetta
0,4-0,2 dl Riitan herkun mustikkamehua
5 kpl liivatelehtiä
11/2-2 dl Riitan herkun mustikkamehua
3 kpl liivatelehtiä
sokerimassakukkasia, suklaalehtiä

Jaa resepti

Ohje

Tee sokerimassakukkaset vähintään muutama päivä ennen tarjoilua. Kaulistse sokerimassa 2 mm paksuiseksi levyksi ja tee kukkamuotilla kukkaset. Nosta kuivumaan huoneenlämpöön, valolta suojattuun paikkaan. Laita tippa sokerigeeliä (dr.oetker) kukkasten keskelle.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen ja laita (20cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, vuoraa myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Laita keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Laita päälle keoksi mustikoita ja vadelmia (itse otin pakkasesta, mutta ne oli vähän vetisiä, joten tuoreet olisi parempia). Nosta jääkaappiin jäähylle.

Laita 5 liivatetta kylmään veteen likoamaan. Tee tuorejuustosta, rahkasta ja mariannemurusta tasainen seos. Vatkaa mansikkavispi vaahdoksi. Lämmitä tilkka mustikkamehua mikrossa ja puristele sinne liivakot. Anna jäähtyä hetki. Sekoita mehu ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Laita irtopohjavuokaan seos ja nosta jääkaappiin. Anna jämäköityä jääkaapissa muutama tunti ja tee sitten kiille.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi.Kiehauta tilkka mustikkamehua mikrossa ja puristele sekaan lionneet liivakot. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä vähän ja lisää sitten loppumehun joukkoon. Kaada neste kakun päälle ja nosta kylmään. Anna olla yön yli. Koristele ennen tarjoilua sokerikukkasilla ja valmiilla suklaalehdillä (dr.oetker)

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 3 Marianne juustokakku
  • 14 3 Aurinkoinen juustokakku
  • 4 4 Marjainen juustokakku
  • 12 4 Mustikkajuustokakku
  • 5 0 Kolmen suklaan juustokakku
  • 3 1 Marjainen juustokakku

Kommentit

Hillda
vähän rumat reunat tuli, mutta ei se syöntiä haitannut...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään