60 612
60 612

Cola-tölkkibroileri

3 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1 kpl kokonainen broileri (noin 1250g)
1 tölkki colaa
3 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
2 tl suolaa
2 tl ruskeaa sokeria (tai tavallista sokeria)
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
½ tl valkosipulijauhetta
1-3 kpl roseepippuria

Jaa resepti

Ohje

Sulata mahdollisesti pakastettu broileri (kestää jääkaapissa noin vuorokauden). Ota broileri huoneenlämpöön.

Pese broileri sisältä ja päältä, ja kuivaa. Käytä mielellään kumihanskoja kun teet tätä.

Sekoita mausteet morttelissa ja hienonna niitä hieman.

Hiero mausteseos tasaisesti broilerin päälle ja sisälle (ja jos onnistuu niin myös nahan alle). Käytä jälleen käsineitä. Hiero seuraavaksi öljy broilerin pintaan. Jötö kuitenkin noin 1 teelusikallinen mausteseosta colaan sekoitettavaksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese cola-tölkki (0,33l). Juo puolet colasta. Laita yksi teelusikallinen mausteseosta colatölkkiin. Varo cola kuohahtaa hieman, joten tämä kannattaa tehdä lavuaarin päällä. Tee colatölkin yläosaan muutama reikä lisää.

Laita uuninpellille pala foliota, ja taittele se "lautasen" malliseksi (siten siis, että valuva rasva ei valu uuniin). Aseta broileri tölkin päälle, että tölkki menee broilerissa olevaan onkaloon. Laita broileri uuninpellillä olevan folion päälle, siten että se seisoo cola-tölkin ja kahden jalan varassa.

Laita broileri kuumaan uuniin. Paista ensimmäinen puolituntinen 200 asteessa. Tämän jälkeen laske lämpötila 175 asteeseen. Paista yhteensä noin 1½ tuntia.

Ota broileri uunista (voit tarkistaa broilerin kypsyyden lämpömittarilla. Broileri on kypsää kun lämpötila on 80-82 astetta broilerin paksuimmasta kohdasta). Anna vetäytyä hetkisen. Poista cola-tölkki kanan sisältä varovasti. Täsä tarvitaan kaverin apua. Toinen pitää kanasta ja toinen vetää cola-tölkin pois, varo neste on edelleen melkein kiehuvaa.

Aseta broileri tarjolle esimerkiksi leikkuulaudalle. Tarjoa riisin, curry-kastikkeen ja salaatinkera.

Muista pestä kaikki välineet jotka ovat olleet kesketuksissa raa\'an broilerin kanssa. Hävitä kaikki pakkausmateriaalit myös heti, ja pyyhi tasot. Tämä siksi, että broikerissa olevat mikrobit ovat melko vikkeliä lisääntymään.

Broilerin voi myös kypsentää grillissä epäsuoralla liekillä. Grillin lämpötila pitää olla noin 175 astetta. Colan sijaan voit käyttää myös olutta tai siideriä.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Chili con Carne (EXTRA TULINEN)
  • 3 2 Broileria Vartaassa ja KesäSalaattia
  • 11 3 Kebabliha by "Mättömestari"
  • 2 1 Broilerikastike intialaiseen tapaan
  • 1 1 Kantribataatit
  • 3 3 Eräänlainen chili sin carne

Kommentit

Latwis81
Tämä on kyllä mehevintä broileria mitä olen maistanut. Colasta nouseva höyry pitää broilerin mehevänä, eikä se pääs kuivamaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään