Rokipaisti

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Ronski hirven paisti
1 pkt pekonia
punaviintä
2 kpl lihaliemikuutio
pippuria
5 kpl Perunoita (isoja mielellään)
grillausmaustetta
1 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
4 kpl Lonkeroa pullosta
100 g voita
1 dl Tummaa Maitsenaa

Jaa resepti

Ohje

Pestään, halkaistaan mieleisiksi perunat. Kuivataan perunat kuiviksi tärkkelyksestä ja vedestä. Öljy sekaan ja reilusti grillausmaustetta. Mausteet tietysti oman kielen mukaan.. Avataan lonkero.

Voita valurautapataan mielellään se 100g. Huoneenlämpöinen paisti siihen paistumaan. Paistihan on semmoinen lötkö. Joten suht. helppo käännellä ja paistella joka puolelta pinta tummaksi..

Uuni 175c. Paisti mieleiselle vadille. Käytän itse tässä vaiheessa paistopussia. Nesteen takia. Annamma paistua noin 2h. Avataan toinen lonkero.

Paisti ulos uunista. Mahdollinen neste kattilaan ja lihaliemet sinne.Kiehautetaan lihaliemet sulaksi pippurien kera. Kolmas lonkero auki.

Paistiin vedetään syviä viiltoja terävällä veitsellä. Tungetaan pekonipalat mitä nätisti mahtumaan saadaan niin rakoihin.

Paisti uuniin ilman pussia ja kupua. Nestettä vartin välein paistin päälle. Paisti kuivaa ja näin imee tiukkaa lientä itseensä. Kypsyyden voi katsoa mittarilla, tai silmällä. Neljäs auki ja ykkösellä naamariin. Noin 1-1,5h pitäis riittää tämän taideteoksen paistoon.

Paisti pöydälle folion sisään vetäytymään siksi aikaa että uuniperunat valmistuu. Eli uuni 200. Grillausasemat päälle jos on. Keskitasolle. Potut kun alkaa ns. kupliin niin net on valmiita. Ei polteta niitä.

Neste jota on vielä paistin seassa tai kupissa laitetaan kattilaan. 2dl punaviintä joukkoon. Maitsenaa joukkoon ja miedolla lämmöllä sekoitellaan sakeaksi kastikkeeksi.

Paistista makeita siivuja lautaselle perunoiden kera. Hiukan kastiketta. Lasi punaviintä. Ja Rokin nettisivut auki. Pää kohti mekkaa liha suussa ja toivothan että ens vuosi menee nappiin, ja päässään takaisin Mestikseen..

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Äijienruokaa
No komments. Turpaan tuli 5-3 Lappi Areenalla. Ens kautta odotellen innolla!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään