36 130
36 130

Hirvipaisti ja kastike

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1,5 kg hirven paisti
1 dl mustaherukkatäysmehua (sokeroimaton)
1 dl soijaa
3 dl vettä
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
2 lihaliemikuutiota
4 valkosipulin kynttä
1 iso sipuli
kastike
n.1,5 dl paistin lientä
2 dl ruokakermaa
maizenaa

Jaa resepti

Ohje

Laita kattilaan mustaherukkatäysmehu (sokeroimaton), soija, vesi, laakerinlehdet, mustapippuri ja lihaliemikuutiot. Paloittele sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet, ja lisää ne kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää sen jälkeen hirven paisti, ja anna kiehua kannen alla lieden keskilämmöllä. Keitä lihaa 45 min. kummaltakin puoleta, eli yhteensä 1,5 tuntia. Tämän jälkeen nosta kattila liedeltä, ja anna paistin vetäytyä liemessään 20 minuuttia. Tämän jälkeen siirrä paisti pois kattilasta, leikkele liha ja peitä foliolla, kunnes ruokailuhetki koittaa.

Saat maukkaan kastikkeen liemestä seuraavasti: Kaada paistinliemi sihdin kautta astiaan. Laita kattilaan 2dl ruokakermaa ja lisää sihdattua paistinlientä maun mukaan (noin 1,5 dl). Kiehauta, ja suurusta kastike esim. maizenalla. (Huom. lientä jää kastikkeen teosta yli, joten sen voi pakastaa ja käyttää kastikkeen pohjana myöhemmin, esim. lihapullien kanssa.)

Resepti on muokattu versio alunperin reseptivihkosesta (muistaakseni maakunnan makuja tms. eteläpohjalainen reseptikirja) löytämästäni ohjeesta.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään