10 115
10 115

Lettutaikina (maitojauheesta)

30 - 60 min

Raaka-aineet

5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunia
ripaus suolaa

Jaa resepti

Ohje

Joskus lettuhimo iskee, vaikka jääkapissa ei ole laisinkaan ylimääräistä maitoa. Lettutaikina onnistuu myös maitojauheesta!

Tee ensin maito vispaamalla vesi ja maitojauhe yhteen. Lisää loput aineet. Jauhoja voi lisätä, jotta taikinasta tulee riittävän paksua. Sekaan voi heittää myös vehnäleseitä ja ripauksen vaniljasokeria.

Taikinan on hyvä antaa turvota hetki (n. 30 min). Paista margariinin kera, jotta lettuihin tulee ruskea pinta. Annosmäärä riippuu pannun koosta.

Vinkkejä täytteiksi:

  • kääri letun sisään banaania ja ripaus fariinisokeria, pistä letut vuokaan ja uuniin, jotta banskut lämpenevät ja sokeri sulaa. Tarjoile esim. vaniljajäätelön kera
  • hedelmäsalaatti
  • juustoraaste
  • monet jääkaapista löytyvät ruoantähteet passaavat hyvin letun sisään, jolloin lopputulos voi olla vaikka tortillamainen

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Laittis
Aineita vaihtamalla letuista voi tehdä laktoosittoman tai sokerittoman version. Täytteeksi käy miltei mikä tahansa, joten niistä saa oivan pääruoan ja jälkiruoan monenlaisille ruokavalioille. Maitojauhe kuuluu minulla perustarvikkeisiin kuiva-ainekaapissa. Kun leipomisvimma iskee ex-tempore on harvoin ylimääräistä maitoa jääkaapissa. Maitojauhe tulee ja pelastaa tilanteen!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään