32 675
32 675

Lämpimät katkarapuleivät

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

150 g katkarapuja
4 siivua paahtoleipää
150 g kermajuustoa
1 kananmuna
majoneesia
sitruunan mehua

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa kananmunan rakenne rikki, raasta juusto kananmunan joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Asettele paahtoleivät uunipellille, voitele ne majoneesilla ja laita reilu keko katkarapuja päälle. Majoneesilla on paha tapa juoksettua kuumennettaessa (ja valua pitkin uunipeltiä), joten sen voi myös jättää pois tai korvata esim. voilla tai margariinilla, tai käyttää sitä vain vähän. Purista sitruunan mehua katkarapujen päälle oman maun mukaan ja laita kunnon kasa munajuustomassaa leivän päälle. Massa kyllä leviää hieman uunissa, joten ei haittaa, jos sitä ei levitä leivän päälle tasaisesti. Kypsennä leipiä n. 10 min 200 °C uunissa, kunnes juustoraaste ruskistuu.

Katkaravut voi sulattaa valmiiksi, sillä ne saattavat jäädä hieman kylmiksi lyhyen kypsennysajan vuoksi, jos ne ottaa suoraan pakkasesta leivälle. Leipiä ei kannata paahtaa etukäteen, sillä reunat palavat silloin helposti uunissa. Lisäksi tykkään itse käyttää näissä tavallista paksumpaa paahtoleipää. En ole koskaan oikeasti mitannut käytettävien aineiden määriä, joten niitä voi muuttaa tarpeen mukaan, mutta leipien olisi tarkoitus olla ennen uuniin laittamista n. 4-5 cm korkeita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Lämpimät tonnikala-juustoleivät
  • 1 0 Raikkaat katkarapuleivät
  • 4 2 Lämpimät kebab-voileivät
  • 0 0 Lämpimät vuohenjuustoleivät
  • 1 0 Katkarapuleivät
  • 3 2 Lämpimät kinkkuleivät

Kommentit

ljmz
Helppo ja herkullinen lämmin leipä pikkunälkään. Munajuustomassa on hieman työläs tehdä, mutta on paljon parempaa kuin pelkkä juusto leivän päällä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään