Sacherkakku

15 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

POHJA:
150 g tummaa suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
4 kpl keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 kpl valkuaista
kostutus:
n.1 dl esim. omenamehua
Täyte:
300 g aprikoosisosetta tai -marmeladia
kuorrutus:
170 g tummaa suklaata
50 g margariinia/voita
Lisäksi:
kermavaahtoa

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Laita se huoneenlämpöön jäähtymään.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, ota valkuaiset talteen. Lisää sitten keltuaiset vaahtoon yksitellen, voimakkaasti vatkaten.

3. Sekoita keskenään kuivat aineet (vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri), lisää ne sitten taikinaan suklaan kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi vispilällä tai puuhaarukalla.

4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Muista että kulhon ja vatkaimen vispilöiden tulee olla puhtaat ja kuivat, sekä valkuaisten joukossa ei saa olla yhtään keltuaista. Muuten vaahto ei onnistu kunnolla. Sekoita valkuaisvaahto varovasti taikinaan.

5. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista pohjaa 175:ssä asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa sitten kakku ja anna sen jäähtyä.

6. Jaa kakku kolmeen osaan, kostuta levyt omenamehulla ja levitä väleihin aprikoosimarmeladia. Laita kakun päälle painoksi esim. leikkuulauta jotta kakusta tulisi tasainen.

7. Valmista sillä välin kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa ja margariini/voi. Vatkaa kuorrutus kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Levitä se kakun pinnalle ja reunoille. Jos mahdollista, anna kakun levätä seuraavaan päivään jolloin sen maut ovat tasaantuneet.

8. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Pikainen Sacher:

Jos sinulla on tarkoitus syödä kakku melkein heti, puolita ohje. Levitä marmeladi kostutetun pohjan päälle, älä siis leikkaa pohjaa. Levitä sitten kuorrutus ja kakku on valmis syötäväksi.

Vinkki:

Sekoita aprikoosimarmeladia myös taikinaan 1/2-1 dl.

Sacherkakku syntyi Wienissä vuonna 1832. Sen keksi hovileipuri Franz Sacher. Siitä on tullut koko maailman lempileivonnainen, joka ei ole mikään ihme. Kukapa voisi vastustaa tämän kakun taivaallista makua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään