3 421
3 421

Upea paahtopaisti

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

1-1,5 kg naudan paahtopaistia
n. 3 kynttä valkosipulia
2 rkl öljyä
2 rkl suolaa
mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Anna paistin olla huoneenlämmössä noin tunti. Töki sitten siihen terävällä veitsellä parin sentin syvyisiä reikiä ja tunge reikiin valkosipulin palasia. Hiero öljy paistin pintaan, ja sen jälkeen reilusti suolaa ja pippuria. Ruskista paisti kauttaaltaan käännellen kuumassa (valurauta)pannussa - öljyä ei paistamiseen tarvitse kun se on jo lihan pinnassa. Sitten vaan paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan, liha uunivuokaan ja 125-asteiseen uuniin noin puoleksitoista tunniksi kunnes paistomittari näyttää 57-65 astetta.

Peitä valmis paisti tiiviisti foliolla noin varttitunniksi ja leikkaa oikein ohuiksi siivuiksi. Tarjoa joko kylmänä tai lämpimänä vaikkapa röstiperunoiden kanssa tai voileipien välissä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 3 Karitsan paahtopaisti
  • 7 4 Poronvasan paahtopaisti
  • 6 3 Karitsan paahtopaisti ja calvadoskermakastike
  • 11 6 Karitsan paahtopaisti viinikastikkeessa vihanneslisukkeilla
  • 9 6 Karitsan paahtopaisti
  • 13 19 Savusuolattu naudan paahtopaisti

Kommentit

Judaz
Päätä kypsyysaste omien mieltymystesi mukaan - itse tykkään 59-asteisesta paistista eniten mutta kypsän lihan ystävän kannattaa odotella pitempään. Valkosipulin palaset tuovat paistin sisään yllättävän paljon aromia, ja ne kannattaa ehdottomasti syödä paistin lomassa. Paahtopaisti on monikäyttöinen, kylmänä siitä voi rakentaa ruisleivän, jäävuorisalaatin, tomaatin sekä majoneesin kera aivan uskomattomia herkkuvoileipiä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään