Yhteistyössä

Karitsan paisti Pääruoat

Reseptiä katsottu 23 119 kertaa
Poimi muistitaululle
Lisää suosikkeihin

  • Anna peukku 2
  • Luo kokkausmerkintä
  • Kommentoi ja kysy 1
  • Lähetä sähköpostitse

Tekijän tiedot

Käyttäjäkuva

MilaK

Olen tällainen tavallinen parikymppinen opiskelija ja asun kihlattuni kanssa Islannissa. Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa ja jos kaikki menee hyvin ...
Kirjoita viesti

Raaka-aineet

Lisää ostoslistalle  
1 kpl karitsan paisti luulla n. 2 kg Lisää ostoslistalle
oliiviöljyä Lisää ostoslistalle
kuivattua rosmariinia Lisää ostoslistalle
kuivattua timjamia Lisää ostoslistalle
paprikajauhetta Lisää ostoslistalle
sitruunapippuria Lisää ostoslistalle
sitruunan mehu Lisää ostoslistalle

Ohjeet

Valmistusaika 2 - 3 h

Jos paisti on ollut pakkasessa ota se jääkaappiin 2-3 päivää ennen paistamista. Pese paisti ja kuivaa hyvin. Sekoita kaikki mausteet öljyyn ja sitruunan mehuun ja "voitele" liha sillä joka puolelta. Anna maustua ainakin tunti ennen paistamista. Lämmitä uuni 170-175 asteiseksi. Laita paisti uunivuokaan ja sen päälle folio. Paista uunin alimmalla tasolla noin kaksi tuntia. Ota paisti pois uunista mutta anna olla folion alla niin kauan kun valmistat esimerkiksi kastikkeen.

Kastikkeen voi valmistaa paistoliemestä suurustamalla. Siivilöi liemi ja "kerää" pinnalta rasva pois. Lisää kermaa ja kiehauta. Kun neste kiehuu lisää suurustetta niin paljon että kastike on sopivan paksua. Mukaan voi rouhaista vähän pippuria.

Me söimme tätä islantilaisten "sokeriperunoiden kanssa". Ne valmistetaan pannulla, keitetyistä pienistä perunoista. Pannulla kuumennetaan tilkka öljyä ja 2-3 desiä sokeria kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Lisätään keitetyt perunat ja pari desiä maitoa. Sokeri ja maito sulautuvat yhteen ja siinä käänellään perunoita niin että ne ovat kauttaaltaan sokeriliemessä. Perunoita ei ole tarkoitus varsinaisesti paistaa mutta pannu saa olla aika kuuma koko ajan.

Kommentit

Käyttäjäkuva
Helppoa ja maukasta, tyypillistä islantilaista lammasruokaa. Liha lensi tänne Suomeen Islannista asti :)

Yhteistyössä