Sulje näkymä

Zalza Badja Bi - Kappar

TEKIJÄ: FutoMaki
VALMISTUSAIKA: 30 min

Zalza Badja Bi - Kappar tarkoittaa Valkoista Kapriskastiketta. Tämä on yksi makutuliaisista Maltalta 10/2008. Tässä reseptissä kastiketta tarjoillaan paistetun puna - ahvenen ja tarjan kanssa.

Sulata voi ja lisää vehnäjauhot. Keitä minuutti, mutta älä anna ottaa väriä. Lisää maito pienissä erissä hyvin sekoittaen, niin vältyt klimpeiltä. Lisää maitoa, kunnes kastike on ohuempaa (ei puuromaista). Mausta nyt valkopippurilla. Anna kastikkeen hautua ja ota haluamasi määrä kapriksia ja hakkaa niitä pieniksi. Jos käytät suolattuja kapriksia, älä käytä muuta suolaa kastikkeen maustamiseen, koska kapriksissa on sitä on tarpeeksi. Lisää kaprikset kastikkeeseen ja ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä tai kasvisliemellä.

Laita kevyesti suolattu vesi tarjalle kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää tarja ja keitä n. 12 minuuttia. Mausta puna - ahven hieromalla siihen ensin sitruunamehua ja sitten oliiviöljyä. Laita pannu kuumenemaan ja lisää pannulle auringonkukkaöljyä. Leivitä kalapalat vehnäjauhoissa ja laita paistumaan. Ensimmäisen minuutin jälkeen laske hiukan lämpöä. Kun kalat ovat saaneet kauniin värin, käännä palat ja lisää panulle pieni nokare voita.

Mausta kastike sitruunamehulla ja oliiviöljyllä, mutta älä keitä enään. Siivilöi pasta, kaada siivilässä olevan pastan yli kiehuvaa vettä. Valuta ja käännä haarukalla tarjasta keriä / pesiä ja aseta lautaselle. Nyt kalat esille ja lopuksi kastiketta. Tarjoa sitruunalohkon tai ½ sitruunan kanssa.

Reseptin ajoitus tehty ahvenpaloille annoskuutioina, kuten kuvastakin näkyy. Kun käytät ahvenfileetä, joudut järjestämään keittämisen hiukan toisin.

Hyvää ruokahalua...

Raaka-aineet: