Sulje näkymä

Gluteenittomat piparkakut

TEKIJÄ: Sinikka_Paanila
VALMISTUSAIKA: 0 min

1. Mittaa teflonpohjaiseen kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta aineksia muutama minuutti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

2. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon paloiteltu margariini/voi sekä kananmuna. Sekoita hyvin.

3. Yhdistä sooda ja jauhot omassa kulhossaan. Lisää jauhoseosta taikinan joukkoon parissa erässä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Siirrä piparkakkutaikina puhtaaseen pakastepussiin ja anna jähmettyä jääkaapissa 3 – 6 tuntia (tai mielellään jopa yön yli).

4. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen tasalämmölle.

5. Muokkaa hieman ensin jähmettynyttä taikinaa käsissäsi, sillä notkistettu taikina ei repeile niin herkästi. Kauli taikina parissa erässä 3-4 mm paksuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä ja tee siitä muotilla pipareita. Taikinaa on helpompi käsitellä, kun käytät riittävästi (runsaasti) jauhoa. Parhaiten siirrät hauraat piparit uunipellille paistinlastaa apuna käyttäen.

5. Paista piparkakkuja uunin keskitasolla, 225 C asteessa noin 6 - 7 minuuttia.

 

Vinkki😍! Jos haluat tehdä pipareista myös koristeita, niin tee piparkakkuihin reikä ennen paistamista. Reiän tekoon sopii hyvin esimerkiksi isoreikäinen pilli. Huomaa, että piparit kohoavat hieman paistuessaan ja silloin myös tekemäsi reikäkin pienenee.

Anna pipareiden jäähtyä kunnolla ja koristele mielesi mukaan tai laita tarjolle sellaisenaan. Reiällisiin pipareihin voit sujauttaa kaunista narua tai nauhaa ja ripustaa kuusen oksalle.

Raaka-aineet: