Sulje näkymä

Pavlovakranssi

TEKIJÄ:
VALMISTUSAIKA: 0 min
  1. Varmista että kaikki välineet ovat puhtaita ja kuivia. Erottele huolellisesti huoneenlämpöiset valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
  2. Lisää hiljalleen puolet sokerista. Sekoita loppu sokeri, espresso pikakahvijauhe ja maissitärkkelysjauhot ja lisää erissä vaahtoon. Jatka vatkaamista noin 5 minuuttia kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä muutama minuutti. 
  3. Aseta pellille leivinpaperi. Ota sopivan kokoinen pyöreä kulho, jonka avulla piirrä leivinpaperiin ympyrä. Pursota ympyrän muotoon marenkeja. Jätä marenkeihin syvennys kanelikauravaahdolle. Pursota lopusta marenkimassasta koristemarenkeja. Paista marenkia uunin alatasolla 125-asteessa noin 1,5 tuntia. Anna marengin jäähtyä.
  4. Koristele marenkikranssi ennen tarjoilua. Vatkaa jääkaappikylmää kauravispiä 3-5 minuuttia vaahdoksi. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla. Kierittele karpalot sokerissa. Pursota tai lusikoi kanelikauravaahto marenkikranssin koloihin. Koristele sokerikarpaloilla, kinuskikastikkeella, piparimurulla ja tuoreilla rosmariinin oksilla.

Raaka-aineet: