Sulje näkymä

Euroopan parhaat quesadillat

TEKIJÄ: Pullukka10
VALMISTUSAIKA: 0 min

Valmistelut

1. Kaikista tärkein kun aloitat on, että olet valmis tekemään elämäsi parhaan ruoka-annoksen itsellesi ja/tai läheisillesi, joten anna rakkautta mukaan. Sen puutetta ei edes näillä mausteilla tai ohjeella voi paikata.

2. Irrottele kanat valmiista kanankoivista tai jos haluat rintaleikkeestä niin pilko suikaleiksi.

3. Loraus öljyä pannulle, pilko sipuli sekä valkosipulia ja paista niitä hieman jonka jälkeen jauheliha sekaan.

4. Kun jauheliha alkaa oleen valmista mausta se aromisuolalla, chilihiutaleilla, paprikajauheella, jauhelihamausteella, valkopippurilla ja oreganolla (grillimauste ei myöskään oo pahitteeks), ja anna maustua hetki vielä sekoitellen, laita jauheliha sivuun odottelemaan.

5. Liraus oliiviöljyä pannulle ja kanat sinne (pannulle myös siis vaikka käytät valmiita kanankoipia). Mausta kana paprikajauheella, aromisuolalla, sitruunapippurilla ja lirulla hunajaa (grillimauste käy myös). Kun valmista laita myös sivuun kuten jauheliha.

Pinaatti-ranch mömmö

1. Laita kattilan pohjalle lorahdus oliiviöljyä ja pilkottu punasipuli, heitä sekaan 200g pinaattia (näyttää paljolta mutta kun se lämpenee kattilassa, on eri meininki. Sanoisin että noin 5-10min kannen alla kunnes pinaatti on lässähtänyt lähes olemattomiin. Jos liedessäsi on 6 eri tehoa, tee tämä 2-3.

2. Sekoita Ranch dippijauhe pussi creme Fraicheen/kermaviiliin (voit säästää tästä purkista sen 1-2 ruokalusikallista mitä tarvitaan avokadoherkun kanssa, niin ei tarvitse toista ostaa) ja kaada pinaatin sekaan kattilaan.

3. Sekoita ja anna hautua muutama minuutti edelleen pienellä lämmöllä.

Avokadoherkku kyytipojaks

1. Laita avokadot pieneen kulhoon, sekoittele sinne sekaan creme fraichea tai kermaviiliä, aromisuolaa ja sitruunapippuria, ehkä hyppysellinen suolaa.

 

Viimeistelyt

1. Lisää tortillalätyn päälle jauhelihaa, kanaa ja pinaatti-ranch mömmöä (ihan reippaasti vaan kaikkia sekaan, lätyt menee kylkeen ja nuo muut hauikseen) niin että vain puolet lätystä peittyy.

2. Sen jälkeen juustoa niin, että sitä menee myös ihan reunoille. Käännä tortillan tyhjä puolisko täytetyn puoliskan päälle jolloin siitä tulee tasku.

3. Paistinpannulle liru öljyä ja tasku siihen paistumaan, (4/6 lämpö on aika hyvä) käännät kun siinä on kauniin ruskea pinta ja juusto sisällä sulanut, sama toiselle puolelle.

4. Laita lautaselle ja levitä quesadillan päälle taco-saucea ja avokadoherkkua.

5. Kaada lasillinen halavatun kylmää kokista ja anna itsellesi uusi makuelämys.

 

Kannattaa olla varovainen valkopippurin ja chilin kanssa mikäli ei pidä tulisesta ruoasta.

 

Raaka-aineet: