Sulje näkymä

Yksikertaiset Leipäsipsit + Vinkit

TEKIJÄ: FutoMaki
VALMISTUSAIKA: 90 min

Leipää, jos ei tule syötyä ns. ajallaan, ei kannata heittää roskiin tai antaa homehtua. 

 

Teen yleensä leipäsipsejä, koska en viitsi ostaa niitä valmiiksi maustettuja ja varsinkaan kalliiseen kilohintaan.

VINKKI: Älä vertaa pakkauksien hintoja keskenään, vaan kilo- / litrahintaa. Pätee ihan kaikessa ostamisessa, missä myydään varsinkin valmiiksi pakattuja elintarvikkeita.

Näin voin itse räätälöidä sipsit makuni mukaan tai jättää kokonaan maustamatta, mutta kastaa sitten vaikka dippiin mieltymykseni mukaan, syödä juustojen ja lihaleikkeleiden seurana. Sopivat tietysti myös salaattien ja keittojen seuraksi.

VINKKI: Näitä voit käyttää myös korppujauhoina. Laita huhmareeseen / mortteliin ja hienonna tarvittavan pieneksi muruksi. Ei tarvitse ostaa valmiita korppujauhoja erikseen, jotka usein maistuvat ihan kamalille. Lempileivistä tulee parasta.

Leikkaa leivät ohuiksi siivuiksi ja asta pelille vierekkäin. Uunia ei tarvitse esilämmittää, vaan laita sipsit kylmään uuniin ja aseta uunin lämpötila hiukan alle +100C asteeseen. Kuivata, kunnes ovat 2/3 kuivia. Laita uuni pois päältä ja anna kuivua loppuun jälkilämmössä. Parhaimmillaan ei ota lisää väriä, vaan todellakin vain kuivuu - näin toimivat myös korppujauhoina...

Säilytän lasi- tai pelti(keksi)purkeissa. Paperipussissa vain lyhyt aika = viikon verran ja muovipussissa EI ollenkaan... 

Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 26.11.2017

 

Raaka-aineet: