Sulje näkymä

Parmigiana Light - Kevyempi Sisilialainen Munakoisovuoka

TEKIJÄ: Eruska
VALMISTUSAIKA: 90 min

Tämä on ehkä perinteisin Sisilialainen ruoka. Sitä valmistetaan aina juhlapäivänä tai sunnuntaisin. Perinnen mukaan munakoisot paistetaan runsaalla öljyllä joten ne ovat aika raskaita mahalle, mutta hyvin herkullisia. Tässä reseptissä ehdotan teille kevyemmän version tästä herkusta. Munakoisoja ei paisteta mutta grillataan. Voin kyllä sanoa että maku on yhtä hyvä kun perinteisessä versiossa mutta paljon kevyempi mahalle! :)Leikkaa munakoisot ohueksi siivuiksi ja grillaa ne aaltopannulla.

Ripottele suolaa.Sillä välin valmista tomaattikastike.

Pilko sipuli ja paista öljyllä pannulla.

Lisää paseerattutomaatti, basilika, suola ja pippuri.Kasta vuoka vähän kastikkeella ja asettele uunivuokaan isommat munakoisovipaaleet sillä lailla ettei ne koske toisiaan.

Kasa munakoiso tornit lisäämällä joka viipaleen päälle 1 tl kastiketta ja mozzarella pala. Peitä toisella munakoisosiivulla ja sitten taas sama prosessi niin että tulee monta kerrosta. Viimeiseen kerrokseen laita kastike ja mozzarella, sitten ripottele kunnolla päälle parmesaania ja vähän oreganoa.Paista uunissa 170 astetta noin 30-40min niin että pintä muuttuu kullanruskeaksi.Tarjoile hyvin kuumana lämpimän leivän kanssa.

Raaka-aineet: