Sulje näkymä

Ragù - klassinen bolognesekastike

TEKIJÄ: Fade
VALMISTUSAIKA: 360 min

Tästä määrästä tulee aika reilusti ruokaa, jotenka voitte puolittaa raaka-ainemäärät, jos tuntuu, ettei pötsi kestä.

Leikkaa selleri, sipuli ja porkkana viipaleiksi ja kuullota ne isossa kattilassa oliiviöljyssä. Lisää pilkottu valkosipuli viimeisenä. Kaada punaviini joukkoon ja kiehauta nestemäärä noin puoleen välillä sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti (Huom! Ei tomaattimurska.) ja mausta.

Heitä possu kokonaisenaan kuplivaan laavaan ja anna hautua miedolla lämmöllä (Kannattaa olla kansi) noin 4 tuntia. Tässä välissä voit leikata makkaran kahteen osaan ja siitä edelleen siivuiksi. Varmista, että neste ei pääse haihtumaan. Voit lisätä tarvittaessa punaviiniä. Poista rasvasiivu lihasta tarvittaessa aiemmin, jos näyttää, että sitä muodostuu liikaa pinnalle.

Sitten itse olen yleensä ottanut lihapalan leikkuulaudalle, irroittanut luut ja rasvan viimeistään tässä vaiheessa. Rikon myös lihaa pienempiin paloihin (nopeuttaaksenisen hajoamista) ja kippaan lihat makkaroiden kera takaisin kattilaan kiehumaan n. 2 tunniksi. (Pidempääkin saa- ja on suositeltavaa olla, mutta nälkä yleensä vie voiton.) Sekoita keitosta useasti, jotta liha hajoaa kastikkeeseen.

Keitä pasta (esim. tagliatelle) ja lisää siihen hieman oliiviöljyä ja laita lautaselle. Lisää kastiketta ja reilusti parmesaania.

Tässäpä mieleiseni versioni Ragusta; reilusti lihaa ja täyteläinen maku.

Raaka-aineet: