Sulje näkymä

Maustettu uute

TEKIJÄ: PatrikSelin
VALMISTUSAIKA: 9999 min

Puolita tangot ja voit halutessasi kaapia siemenet. Leikkaa tangot tarvittaessa lyhemmäksi, jotta ne mahtuvat pulloon. Laita tangot ja siemenet lasipulloon ja kaada vodka sekaan. Sulje pullo tiukasti korkilla ja ravista kunnolla. Säilytä aina viileässä ja pimeässä paikassa.

Ensimmäisen viikon aikana ravista pulloa voimakkaasti joka päivä. Toisen tai kolmannen päivän jälkeen uutteen pitäisi olla hieman tummempi.

Seuraavan 2-4 viikon aikana ravista pulloa muutaman kerran viikossa.

2-6 kuukauden aikana ravista pulloa silloin tällöin.

6 kuukauden jälkeen on aika siivilöidä uute. Laita suppilo puhtaaseen pulloon ja laita suodatin tai siivilä suppilon päälle. Jos haluat mahdolliset siemenet lopulliseen uutteeseen, jolloin käytä siivilää. Kaada uute pulloon ja sulje korkki tiukasti kiinni.

Pähkinäuutteen valmistaminen 

Paahda pähkinät uunipellillä 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes kuoret alkavat halkeilla ja muuttuvat tumman ruskeiksi. Siirrä ne puhtaalle keittiöpyyhkeen päälle ja kun ne ovat kuumia, hiero niitä voimakkaasti poistaaksesi kuoret.

Laita ne takaisin pellille ja jatka paahtamista, kunnes pähkinöiden pinnat ovat kullanruskeita ja "hikoilevat" niidet luonnollista öljyä. Kaada alkoholia kannelliseen lasipurkkiin tai -pulloon ja lisää kuumat pähkinät.

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavit siemenet ja lisää siemenet ja kuoret purkkiin pähkinöiden sekaan. Sulje ja säilytä viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa vähintään 4 viikkoa.

4 viikon kuluttua, valuta hasselpähkinät ja tanko pois seoksesta. Murskaa pähkinät karkeaksi ja lisää ne kattilaan veden ja hunajan kera. Kuumenna seos, kunnes tulee kiehuvaksi. Hunaja on liuennut veteen ja muuttunut siirapiksi. Voit halutessasi siirtää seoksen tehosekoittimeen ja soseuttaa niin hienoksi kuin mahdollista.

Raaka-aineet: