Sulje näkymä

Keväinen MansikkaKakku

TEKIJÄ: Taskuvenus
VALMISTUSAIKA: 9999 min

Valmista mansikat sokerimassasta/marsipaanista oman taitosi ja mielikuvituksesi mukaan paria päivää ennen kakun tekoa. Tuunaa mielesi mukaan.

Tee kakkupohja ja kun se jäähtyy valmista täytteet.

Sulata mansikat ja ota liemi talteen kostutusliemeksi- lisää siihen sokeria (kuumenna mikrossa/hellalla että sokeri sulaa) tai sokerilientä sekä appelsiinin mehu. Kostutuslientä saa olla reippaasti, 2-3dl arviolta. Vaahdota kermavaahto, lisää siihen kreemijauhe ja tuorejuusto sekä tarvittaessa sokeria. Survo mansikat omassa astiassaan. Ota lemon curd ajoissa huoneenlämpöön notkistumaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aloita kostuttamalla pohja, lisää päälle lemon curdia aika ohuelti, sitten mansikkasurvos ja tuorejuustokreemistä reilu 2/3, niin että siitä riittää vielä toisen kerroksen päälle sekä ohuelti kosteussuluksi koko kakun päälle ennen marsipaania. Toista toisella kakkupohjalla sama. Lopuksi kansi päälle, kostuta se ja levitä loppu tuorejuustokreemi koko kakun ympärille ohuelti.

Notkista marsipaani (pidä tomusokeri lähettyvillä, jos lämpenee liikaa siivilöi tomusokeria apuna käyttäen jolloin ei tartu kiinni) ja kaulitse siitä kakkua reippaasti isompi ympyrä (tai suorakaide, mikä ikinä onkaan oma mallisi) noin 2mm paksuiseksi.

Levitä marsipaani kaulinta apuna käyttäen kakun päälle ja hiero kiinni kakun pintaan. Leikkaa ylimääräiset roippeet.

Sulata valkosuklaata tarpeen mukaan ja pursota päälle haluamasi kuvio. Kiinnitä mansikat sulatetulla valkosuklaalla kakun päälle. Viimeistele tomusokerilla.

Raaka-aineet: