Sulje näkymä

Punajuuri risotto ja naudankieli

TEKIJÄ: kaupo
VALMISTUSAIKA: 9999 min

KASVISLIEMI:  Paloittele selleri, sipuli, palsternakka. Laita uunipellile ja ruskista uunissa( ilman rasva), 180, n 30 min. Laita juurekset veteen ja keitä miedolla/hiljaisella lämmöllä n tunti. Sen jälkeen siivilöi ja kasvisliemi on valmista.

NAUDANKIELI: Laita veteen kiehumaan, kuori vaahdot, äläkä anna mennä kiehumaan, sen verran pitää olla kattila miedolla lämmöllä. Suola siinä vaiheessa älä laita paljon, koska suola imaisee kielestä maut pois. Vähän voit laitta lihaliemi kuutiotta, ei paljon, säilyy aito kielen maku, ja se on oikeastaan hyvä. Keitä n 3 tuntia. NB! Älä anna mennä kiehumaan!!!   3 tunnin päästä ota kielet liemestä, anna jäähtyä, sen jälkeen paloittele. 20 annosta s.o.40 kielen pala. Kielen viipaleen paksuus n 0,5 cm.

RISOTTO: Paloittele punajuuri tosi pieneiksi kuutioiksi. Ja laita riisin kanssa kiehumaan kasvisliemeen. Ja aina tarvittaessa laita lisää kasvislientä. Se vie aikaa n tunnin, kunnes punajuuri ja riisi ovat valmiina. Sekoittele aika usein. Mausta suolalla, oman maun mukaan. Lopuksi laita ruokakerma/kuohukerma. Kuohukerma mielellään vispata.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Käytä mielellään puulautasta , se on eksoottisempaa. Laita n 2 isoa lusikkallista risottoa lautasen pohjalle. Päälle laita 2 pala naudankieltä. Koristele annos/naudankielet sormisuolalla ja keskelle annosta pieni persilja oksa.

 

 

Raaka-aineet: