Sulje näkymä

Suklaahämähäkit

TEKIJÄ: TaruR
VALMISTUSAIKA: 9999 min

Taikinasta tulee 40 hämähäkkiä.

1. Sekoita kaurahiutaleet, sokeri, kookoshiutaleet, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.

2. Pieninä palasina huoneenlämpöinen voi joukkoon, sekoita hyvin.

3. Lisää kahvi ja maito. Sekoita seos hyvin  sähkövatkaimella tasaiseksi.

4.Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja muotoile sen jälkeen taikinasta reilun lihapullankokoisia palloja. Laita pallot tarjottimella pakastimeen noin puoleksi tunniksi.

5. Sulata suklaa vesihauteessa (jotta suklaa ei pala ja pysyy nestemäisenä pidempään), kasta pallo kerrallaan suklaassa ja nosta kahden lusikan avulla tarjottimelle kuivumaan.

6. Koristele suklaapallo yksi kerrallaan nopeasti, jotta saat strösselit tarttumaan kiinni kosteaan suklaaseen ja laita silmiksi pienet karkit silmiksi ja lakritsin suikaleita tai muuta pyöreää "narua"  jaloiksi. Jos suklaa ehtii kuivahtaa ennenkuin saat jalat kiinni, kasta jalan toista päätä sulassa suklaassa ja "liimaa" jalat näin palloon kiinni.

7. Anna hämähäkkien kovettua rauhassa ja siirrä sen jälkeen säilytyslaatikkoon ja säilytä viileässä. Ota esille noin 15 min. ennen tarjoilua.

Jos haluat gluteenittoman vaihtoehdon, korvaa kaurahiutaleet tattarihiutaleilla ja varmista, että karamellit joita käytät ovat gluteenittomia. Huom! useasti strösseleissä vehnäjauhoja. Tarkista, ennenkuin käytät niitä.

 Jos haluat hämähäkeistä enemmän "aikuisenmakuisia", korvaa kahvi konjakilla.

Olen muokannut ohjetta hieman Hembakat 6/2012 -lehdestä.

Raaka-aineet: