Sulje näkymä

Täyteläinen SuklaaMansikkaKakku

TEKIJÄ: Taskuvenus
VALMISTUSAIKA: 9999 min

Pohja: voitele ja jauhota kakkuvuoka (n.22cm halkaisija, ns normaali kakkuvuoka). Kuumenna uuni 175C.

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, vanijasokeri ja kaakaojauhe. Sulata suklaa -käytin osan tavallisesta taloussuklaasta ja osa oli 70% suklaata.

Sekoita pehmeä rasva ja tomusokeri, lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa vaahdoksi -vaahto on valmis kun niistä jää vatkaimien poisottamisesta "huput" -kuvasarjassa kuva tästä.

Lisää voi-keltuiaisseokseen jäähtynyt suklaa, valkuaissokerivaahto ja jauhoseos. Sekoita mahdollisimman hyvin mutta ilman että lässäytät vaahdot.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa kunnes on kypsä, 40-60min. Kumoa ja jäähdytä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Halutessasi kostuta mehulla/maidolla. Levitä väleihin mansikkahilloa, kermavaahtoa ja mansikkaviipaleita sekä valkosuklaalastuja.

Kasaa kakku. Jätä kakun päällä reunoille puolen sentin-sentin välinen rako jotta saat kermavaahdon myös siihen. Levitä mansikkaviipaleita (voit laittaa niiden alle mansikkahilloa tai kermavaahtoa/ sulatettua suklaata jos epäilet etteivät pysy muutoin kakun päällä) ja valmista hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan, tosin varaudu ettei se kaikki mene, voit tehdä vaikka vain puolet määrästä. Kun liemi on jäähtynyt mutta silti vielä juoksevaa ala valuttamaan sitä mansikoiden päälle. Kun alkaa näyttämään silmään hyvältä niin lopeta liemen lisäys -muutoin alkaa valumaan kakkua pitkin.

Tässä vaiheessa laitoin itse kakun jääkaappiin yön yli tekeytymään mutta se ei liene välttämätöntä.

Levitä reunoille kermavaahtoa ja pursota reunat päältä ja sivuilta haluamallasi tavalla. Voit myös koristaa vaikka valkosuklaalastuilla pursotuksen sijaan, mielikuvitus on rajana :)

Tarjoa kakku jääkylmän maidon tai kahvin ja avecin kanssa- esim Louis Royer cognac 53 sopii hyvin. Liian makea avec ei myöskään uppoa ;)

Raaka-aineet: