Sulje näkymä

Vietnamilaiset possu-raputäytteiset kevätkääryleet

TEKIJÄ: jejami
VALMISTUSAIKA: 60 min

1. Keitä 3-4 dl vettä pienessä kattilassa ja muserra riisinuudelit siihen muutamaksi minuutiksi pehmenemään.

2. Hienonna porsaanliha monitoimikoneella karkeaksi massaksi. Sekoita joukkoon puuhaarukalla 1/2 munaa, maissitärkkelysjauhe, suola, mustapippuri, liotetut riisinuudelit, paloitellut katkaravut, suikaloitu purjo ja raastettu porkkana.

3. Pehmennä riisipaperilevyt molemmin puolin kastelemalla ne juoksevan veden alla. Levitä kastetut riisipaperilevyt esom. leikkuulaudalle kostean pyyhkeen alle.

4. Kun riisipaperi on pehmennyt, ala täyttämään niitä. Nosta jokaiselle pehmenneelle riisipaperilevylle ruokalusikallinen täytettä, sivele reunat kevyesti vatkatulla munalla ja kääri pitkäksi kapeaksi kääröksi, jonka päät on suljettu.

(Maistuvia myös ilman uppopaistamista, silloin jätä reunojen sively munalla väliin)

5. Kuumenna öljy ja uppopaista kääryleet keskilämmöllä parissa erässä. Käännä ne välillä kahdella puulastalla. Nosta kääryleet valumaan talouspaperille ja siirrä sitten tarjoiluastiaan.

6. Kääryleet syödään siten, että salaatinlehdelle ripotellaan yrttejä ja kääryle nostetaan niiden päälle. Salaatinlehti kiedotaan kääryleen ympärille, dipataan nuoc cham-kastikkeeseen ja syödään käsin.

Raaka-aineet: