Sulje näkymä

Helppoa kanaa koko perheelle

TEKIJÄ: juskapuska
VALMISTUSAIKA: 180 min

Paloittele porkkana ja kaali. Asettele ne paistopussiin, ja kananpalat siihen päälle. Koska meillä oli marinoidut koipireidet, en pistänyt suolaa enkä muitakaan mausteita.  Paista 200 asteessa n. puolitoista tuntia.

Kun kanat ovat jäähtyneet, perkaa luut ja nahka pois. Rustot ja muut epämääräiset voi pistää koiran kuppiin, niin saa tessukin nivelille hyviä aineita sekä maukkaan välipalan. :D Paistopussista on liemi otettu tietysti talteen, niin kuin kasviksetkin.

Tässä on vähällä vaivalla valmiina kana, jos haluaa jatkaa helpolla linjalla voi seuraksi keittää perunat ja käyttää liemen kastikkeena sellaisenaan. Tällä kertaa tein kuitenkin risoton, joka on vaivaton myöskin. 

Huuhtele riisi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä, lisää riisi ja kuullota vielä tovi. Lisäile lientä erissä, ja vettä niin, että risotosta tulee sopivaa. Kannattaa olla tarkkana ja maistella välillä, ainakin jos on ollut marinoitu kana. Itsellä kävi melkein hassusti, oli sen verran suolainen liemi ja hulautin kaiken kerralla, että teki jo mieli ottaa vähän pois.  Kun riisi on melkein kypsää (n. 15 min) lisätään paloiteltu kana. Keitellään hetki ja lisätään paloiteltu selleri sekä ananasmurska. Itse maustoin timjamilla, basilikalla, rakuunalla ja valkopippurilla. 

Aikaa tähän kuluu melkoisesti, jos kerralla tekee. Mutta kanan voi paistaa vaikka edellisenä päivänä, niin loppuun ei sitten mene tuntiakaan.

Raaka-aineet: