Sulje näkymä

Makkaraperunat

TEKIJÄ: ljmz
VALMISTUSAIKA: 15 min

Makkaraperunat ovat krapulassakin maistuva opiskelijan perusruoka, joskaan ei kovin terveellinen sellainen. Valmistus on helppoa, mutta siinäkin on muutama pikkuniksi, joilla maun saa juuri kohdalleen ja tuloksen onnistumaan täydellisesti joka kerta. Tässä omiin empiirisin testein todistettuihin kokemuksiini perustuva resepti. Annos on reilu, mutta laskettu yhdelle hengelle. Käyttämällä koko paketin makkaraa ja ranskiksia, saa tästä ruuan kahdelle tai jopa kolmelle.

Parhaaseen tulokseen pääsee käyttämällä lenkkimakkaroiden kruunaamatonta kuningasta, HK:n sinistä, ja perunoiksi suosittelen Kokin Parhaita, jotka ovat juuri sopivasti esikypsennettyjä makkaraperunoiden valmistusta ajatellen.

Ruoka on nyt valmista tarjottavaksi. Makkaraperunat voi toki maustaa omalla tyylillään, mutta omasta mielestäni on olemassa vain kaksi sopivaa tapaa: "au naturel" ja "kaikilla mausteilla". Au naturel -vaihtoehdossa maustamiseen käytetään pelkkää suolaa ja kaikilla mausteilla -vaihtoehdossa makkaraperunoiden päälle laitetaan lisäksi sinappia, ketsuppia, sipulisilppua, kurkkusalaattia, hampurilaiskastiketta ja valkosipulia/valkosipulikastiketta.

Vaikka makkaraperunat ovatkin helppoja ja nopeita valmistaa itse, eivät ne kuitenkaan sovellu baari-illan jälkeen nautittavaksi ruuaksi tällaisenaan. Kukaan ei tykkää herätä aamuyöstä soluasunnossa paksuun savuun ja palovaroittimen ujellukseen, kun kämppis on riennoistaan kotiin tullessaan askarrellut makkaraperunansa siihen vaiheeseen, että annos on jo uunissa, mutta onkin itse siirtynyt omaan huoneeseensa sammumaan. Jos olet tulossa yöllä baarista kotiin ja kaipaat jotain syötävää, hae makkaraperunasi snägäriltä!

Raaka-aineet: