Sulje näkymä

Runebergin tortut

TEKIJÄ: haaskalintu
VALMISTUSAIKA: 60 min

Jauha keksit monitoimikoneessa (tai tee niinkuin minä ja "hakkaa" ne muruiksi kattilassa lasin kanssa:). Vatkaa huoneenlämmössä hetken pehmennyt margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi kummankin lisäyksen jälkeen. Sekoita leivinjauhe, kardemumma, keksimurut ja mantelit taikinaan. Lopuksi lisää kerma. Sekoita hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa turhaan.

Jaa taikina vuokiin (mieluiten amerikan muffinssivuokiin, koska ne ovat tarpeeksi tilavia ja korkeita). Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys jauhotetulla sormella. Laita syvennykseen noin 1/2 tl paistonkestävää vadelmahilloa. Laita vuoat pellille uunin keskitasolle noin 13-15 minuutiksi, kunnes pinta on kauniin ruskea. 

Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri. Mausta alkoholilla tai aromilla ja levitä lientä pariin kertaan pullasudilla kuumien torttujen pintaan. Lisää päälle vielä vadelmahilloa ja anna jäähtyä. 

Mittaa tomusokeri ja lisää vettä sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Voit levittää massan joko pursottimella tai ihan lusikalla. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa ja tarjoa tortut odottaville herkkusuille!

Raaka-aineet: