Sulje näkymä

Kinuski-puolukka-juustokakku

TEKIJÄ: Rusko
VALMISTUSAIKA: 0 min

Peitä irtopohjavuoan pohja (24-26 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparit.

Valmista ensin kinuskikastike – Mittaa kattilaan hylakerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä pari minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on muuttunut vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Kaada täytettä vuokaan tasoittele ja ripottele väliin  puolukoita. Ripottelun ideana on, että puolukan maku ja väri eivät tartu täytteeseen vaan ne säilyvät kirpeinä sattumina makeassa ympäristössään.

Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna puolukkamehutiivistettä vedellä sopivan vahvaksi. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä

huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Tämä on "kinuskikissan" ohjeesta hiukan muunneltu.. Ensimmäinen onnistui täysin.. Huomenna tule vieraita on taas jotain uutta tarjottavaa..

Raaka-aineet: